maanantai 6. toukokuuta 2024

Rainbow Beachilla 25.4. eteenpäin, Caloundra 2.5. saakka

 Rainbow beachilla paljon kävelyä kylällä ja rannalla. Pekka suunnitteli ajavansa beachille, mutta se jäi, kun alkoi sateet ja kaksi päivää sateli vettä. Löydettiin kävelyreitti ja ajettiin mäelle, josta polku lähti ja päätyi lopulta ylhäällä valtavalle hiekkadyynille. Kun sitä katseltiin, huomattiin, että ollaan oltu siellä aikaisemminkin, mutta sillon käveltiin rannalta ylös dyynille ja nyt toista kautta ylös dyynin päälle. Pekka löysi vessasta vaunussa elelleen ison hämähäkin, onneksi löysi sen ennenkuin se löysi meidät. Pelottavan kokoinen ötökkä. Leirialueella poltettiin nuotiota joka ilta ja 28.4. ajettiin Caloundraan Big4 alueelle, jossa aikanaan oltiin, kun Covid sulki paikan ja jouduttiin lähtemään ja päädyttiin Ilukaan kuukauden karanteeniin. No tällä kertaa paikka oli normaali lomapaikka. Rannalla baareja ja ravintoloita. Käytiin syömässä illalliseksi Asparakuksilla täytettyä kanaa ja Parmy kanaa.











Caloundrassa vietettiin aikaa 2.5. saakka. Joka päivä käveltiin pitkin joen santaa molempiin suuntiin. Tosi hyvä kävelytie koko rannan pituudelta. Alueellamme on edelleen pieni kahvivaunu, josta aina haettiin aamulatte ja capuccino. 1.5. käveltiin vuoristossa Glass House Mountainissa ja 2.5. taas kerran päivä Australia Zoossa. Hieno reissu vaikka satoi koko päivän.


































Mukana oli myös virallinen vappukuva, tarkoitettu vietinä ystäville Hauskaa Vappua.

3.5. käytiin Woolworthissa ja täydennettiin ruokavarastot, illalla siis se kanaillallinen ravintolassa ja sitten 4.5. lähdettiin sisämaahan ja lopulta pitkän ajopäivän jälkeen saavuttiin Queenslandin vanhimpaan kaupunkiin nimeltään Gayndah. Siellä käveltiin kaupungille, jossa oli ihan kuollutta, ei vastaantulijoita. Leiripaikkamme oli huoltoaseman takapihalla ja aamulla lähdettiin jatkamaan matkaa. Pitihän meidän mennä Toowoombaan ja muuallekin, mutta ensimmäinen paikka, jossa oli vapaata löytyi Warwickista. Pikkukaupunki, mutta Big4 alue kävelymatkan päässä keskustasta ja tosi ystävällinen paikka. Saimme luvan polttaa nuotiota ja se paloikin, kun kaivettiin firepit auton katolta ja puita oltiin ostettu kyytiin heti, kun tiedettiin, että paikassa on nuotiopaikkoja. Me haluttiin nuotio ihan vaunun viereen, joten oma apu paras apu. Eka iltana syötiin ja katsottiin telkkarista Yosemitea, mutta sitten kävelyä ja nuotiolla istumista illalla. Kiva kun saadaan olla nuotiolla. Kävi huono tuuri, kun piti mennä mm. Kilkivanin Bushcampingille, mutta siellä oli ihan täyttä, kun niillä oli jotkin musiikkifestarit, sitten muutama yritys torppaantui, kun oli pitkä viikonloppu. Täällä Labor day on 6.5. eikä vappuna.












Warwickiin tuli ajoa noin 400 km. Ilma on täällä tosi viilea ja raikas, koska olemme aika korkealla vuoristossa. Maantie oli täynnä hevoskuljetuskärryjä, kun tämä on ruusujen ja rodeon kaupunki. Nyt pitkästä aikaa netti toimii jotenkuten ja televisio hyvin. Saattaa olla, että kun täältä ajetaan Brisbaneen  on yhteydet hyvät, mutta Brisbanen jälkeen ajetaan Outbackissa ja saatetaan olla päiväkausia pimennossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti