lauantai 7. helmikuuta 2015

9.2. Sydneyssä

Aamiaisen jälkeen tosiaan takaisin kaupunkiin metrolla ja käytettiin myös light railia. Tutustuttiin Darling harbouriin, johon mentiin ferryĺlä ja mereltä päin ihailtiin siltaa ja opera housea uudelleen.
Kiinalaiseen puutarhaankin ehdittiin
Paluumatkalla jäätiin Chatwoodin asemalla kun oli siellä nähty woolworthin tavaratalo, joten ruokavarastotkin saatiin täydennetyksi.

Kiamasta Sydneyhyn 8.2.

Aamulla Pekka ryhdistäytyi ja juoksi ekan aamulenkin majakalle ja takaisin. Menomatkalla pitkä nousu oli liian pitkä ja piti vähän matkaa kävellä, mutta paluumatkalla oli lihakset lämmenneet ja loppunousu meni jo vauhdilla. Asvaltti ei ollut hyvä ohutpohjaisille sisätossuille ja nyt on kuin puujaloilla kävelisi.
Sitten aamutoimet ja baanalle kohti Sydneytä.
Olikohan kuski liian vauhdikas kun navigaattorin mukaan olimme parhaimmillaan kilometrin päässä, ja parin käännöksen jälkeen  taas kymmenen..
Yritimme kahdesti pohjoisesta ilman tulosta ja sitten vastakkaisesta suunnasta ja hups, pitkäaikaisleirin eli hautuumaan ja krematorion jälkeen kiva ja kodikkaan rauhallinen luonnonsuojelualueella oleva camping oli kohdalla.
Majoituttiin helteessä 32 astetta, mikä sopii meidän taikkuolemuksiimme paremmin kuin aikaisempi poikkeuksellinen kylmyys.
Viiden maissa kävely metroon ja sillä Harbour bridgen päähän  ja siltaa pitkin cityyn. Sillalla mahtava näköala sadan metrin korkeudesta mm. Oopperataloon.
Sitten Hotel australiaan syömään terassille pitsat. Pekka sai vihdoin kengurua, jota Riittakin uskalsi jopa maistaa. Really delicious. Olivat muidenkin tavanomaisemmatkin pyörylät runsaita ja hyviä.
Kävelyn jälkeen kaikki kuukahtivat uneen välittömästi.
Yö oli lämmin. Eka kertaa nukuttiin ikkuna ja kattoluukku auki.
Aamiaisen jälkeen lähtö kylille uudelleen.

7.2. Kiamassa

Aamulla käveltiin katsomaan majakkaa ja blowholea. Se on reikä, jossa vesi suihkuaa ylös kun aallog painavat vettä luolaan. Illallinen syötiin kasinoklubilla, joho  meidän piti liittyä, että  päästiin syömään. Rannalla surffareilla tapahtuma. Kiama on tosi kaunis ja siisti pikkukaupunki. Varattiin Sydneystä kaksi yötä ja kun oli maksettu, varausjä





Rjestelmä
 muutti sen yhteen toiseen paikkaan, joka ohitettiin jo aikaisemmin.Pyydettiin leirialueen emäntää soittelemaan kumpaankin paikkaan ja saatiin asia korjatuksi.