perjantai 28. huhtikuuta 2017

29.4. Rollingstone beach ja 30.4. Mission Beachiin

10 kilsan lenkillä aamupäivällä
Matkalla joen ylitys, kengät pois
Askel rentona ennen puoltaväliä
Joen yli ja tarkkana
koska pitää varoa salt water crocodiles
Tossa on nyt iso malli Cassowarysta
Saavuimme aamulla Big4 paikkaan rannalla noin 50 km Townsvillesta pohjoiseen. Fantastinen lomakylä rannalla. Saatiin iso paikka palmujen katveesta järven rannalta. Beachille matkaa noin 50 metriä. Alueella on paljon porukkaa, kun on pitkä viikonloppu ja sesonki alkamassa.
Lähellä on kuppila, jossa on tänään elävää musiikkia ja ulkoilmaelokuva. Otettiin vain yksi yö ja huomenna jatketaan pikkusen eteenpäin kohti Cairnsia.

Valtavia flying fox elukoita lenteli automme ympärillä illalla.




Koitetaan laittaa tähän kuvia tältäkin paikalta kunhan keritään. Alueella on iso uima allas, tekojärviä ja kauniit maisemat. Todella korkeatasinen paikka. Aateltiin kuitenkin itse laittaa pihvit ja ostaa huomista varten respasta barramundifileitä mukaan huomista varten. Aina pitää olla parin päivän vararuokavarasto mukana.

Tässä taitaa ollakin Amin aussiserkku
Täällä Australiassa muuten ollaan nähty pihoilla ja puistoissa paljon mölkyn pelaajia. Olen aina luullut, että se olisi suomalainen kansallispeli, mutta lieneekin kotoisin muualta. Tosin wikipedian mukaan se olisi suomalainen kyykästä 1996 Tuoterengas nimisen firman kehittämä peli. Voihan se olla niinkin, mutta laajalle on levinnyt.
Varokaa leiriytymästä liian lähelle rantaa, paikalla on salt water crocodiles
Tuolla ylhäällä on meidän makuuhuone ja Pekka seisoo ruokailutilassa, keittiö vasemmalla ja ajohytti kaiken takana
Tuolla meidän leirimme
Juttukavereillamme oli kaksi yorkkia ja yksi tällainen papukaija. Kuulemma elävät yli seitsemänkymmentävuotiaaksi

Tässä meidän telkkarin katseluhuone. Ikkunasta näkee, ettei lähemmäs vettä pääse


Aamulla jatkettiin sitten matkaa kohti Mission Beachia. Paikat alkavat olla vaatimattomampia kuin etelässä. Meidän TOP park alue on ihan kiva ja ihan rannassa. Vieressä paljon ravintoloita ja illalla mennään ulos syömään. Viime yö oli tosi kylmä ja nyt iltapäivällä on mukavan viileää, kun on pilvistä ja vähän tuulee. Täällä on käytössä Net4 verkko, johon meillä on vanhastaan muutama voucheri eli ilmeisesti täällä saadaan netti pelaamaan pitkästä aikaa.








Tällainen lintu on se Cassowary
Tässä sitten kuvia meidän aamupäiväkävelyltä Mission Beachilla

Tämä on Cassowariesien aluetta. Ollaan sellainen nähty eläintarhassa Caloundrassa, mutta täällä niistä on varoituksia. Se on iso uhanalainen lintu, joita on täällä Queenslandin pohjoisosassa enää tuhat yksilöä. Samoja lintuja, mutta eri alalajia löytyy Papua New Guineasta Australian pohjoispuolelta. Sen hyökkäyksiä vastaan on annettu ohjeita. Samoin olemme ohjeistetut crocojen hyökkäysten välttämiseen ja dingojen kanssa elämiseen. Eiköhän tästä selvitä.

Illalla käytiin pitkästä aikaa ulkona syömässä. Riitalla herkulista kanaa ja salaattia ja pekalla espanjalaisittain tehtyä makrillia. Aroi maak. Säätiedot lupailivat sateisen päivän, mutta meidän onneksi sateet tulivat vasta yöllä, kun oltiin sisällä unten mailla.





Kynttiläillallinen Mission Beachilla, ei ihan noin kylmä, vain toisella toppatakki
Makrillia odotellessa