lauantai 17. tammikuuta 2015

Kotimiehet vihdoin täällä ja Ami ihastui heti. On helppo lähteä. Ami seurasi kuin hai laivaa Jarmoa. Näytti unohtavan isäntäväelle kokonaan. Kevin saatteli bussille ja lentokenttäbussissa oli mukava matkustaa. Lento sujui puoliunessa ja taksilla vuokraamon, jossa kaikki sujui hienosti. Sitten ajettiin supermarketin kautta Big4 upealle leirialueelle, jossa huomattiin, että nettitikkua oli ilmeisesti pudonnut johonkin. No pieni harmi, kun muuten kaikki oli hienosti. Liisa laittoi hyvät hampurilaiset ettei tarvi tyhjällä vatsalla mennä yöpuulle. Jetstar oli tosi miellyttävä kokemus, hyvät tilat ja hyvä ruoka. Big4 leirialueelle Melbournen esikaupungissa on hieno. Alueella on uima-allas ja meillä auton vieressä oma rakennus, jossa on vessa ja suihku. Tänään on tarkoitus lähteä raitsikalla keskustaan ja huomenna sitten lähdetään kohti Great Ocean Roadia ja Bimbiä.

"





Matkan valmistelua

Pari kuukautta sitten saimme päähämme toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme, kun Arska ja Liisakin innostuivat ajatuksesta. Ajattelimme, että täältä Taikamaastahan on sinne vielä lyhyempi matkakin kuin Suomesta. Siis AUSTRALIAAN.
Viisumit hommattiin helposti netistä. Sitten lentoliput hintoja vertailemalla ja suorat Bangkokista Melbourneen Jetstarilla. Sitten seuraavaksi vuokrattiin matkailuauto neljälle hengelle. Seuraavaksi bookattiin BIG4 leirialueelta pari yotä, kun on Australian kansallispäivä just silloin, kun mennään sinne.
Aikaa on vietetty lukemalla Lonely Planetia ja selaamalla karttaa ja juttelemalla siellä olleiden tuttujen kanssa ja tietysti nettiä selaamalla. Matkareitti, joka saattaa muuttua päivittäin, vie Melbournesta Great Ocean Roadille, Bimbiin, jossa leirialue, jolla asustaa koalayhdyskunta, sitten Adelaideen. Sieltä jotakin kautta Canberraan ja Sidneyyn ja ehkä pohjoisemmaksikin. Tarkoitus on kierrellä Nature Parkeja, mm. Snowy Mountainilla ja rannoilla. Tarkoitus on bongata Koalojen lisäksi Pingviinejä, Wompatteja, kenguruita etc.

Lähto lähenee. Meidän lento on 22.1. ja takaisin kotiin tullaan sitten runsaan kuukauden päästä. Molli ja Ami saavat Eilan ja Jarmon kavereikseen, ettei tule liian ikävä.

5 yötä ja reissuun.

Tavarat odottavat pakkaajaa
Laukut jo lähes pakattu. Eila ja Jarmo tulevat jo kolmen yön kuluttua eli siihen mennessä matkavalmistelujen pitää olla kunnossa.  ✈️ Ensimmäinen koepakkaus meni pieleen. Kun oli vasta osa kamoista pakattu, tuntui, että ei ole juuri mitään laukussa ja silti se painoi melkein kaksikymmentä kiloa. Sitten Pekka otti silmälasit ja ihan pienellä vaakasta oli luettavissa lb eli siis ei kiloja. Korjaus vaakaan ja uusiksi.                              

Ami pureksii autuaan tietämättomana, että jää kotiin
Käytiin juuri ostamassa pari kassia lisää ja uusi bensakanisteri, ettei Eilan ja Jarmon tarvi mennä tankkaamaan huoltoasemille.

Viime hetkellä Riitta keksi netistä, että pistorasiat tarvitsevat adapterin. Soitto Armakselle, että tietävät myos hankkia.
Ami kävi tänään parturissa, jotta on kaunis ja helppohoitoisempi, kun tulee uudet hoitajat taloon.
Molli katselee haaveissaan kohti Austraaliaa.