tiistai 18. huhtikuuta 2023

15.4. alkaen Ilukassa ja sieltä Yambaan

 15.4. ihana aamu, käveltiin rantaa pitkin kylille ja ihailtiin pelikaaneja matkalla. Pysähdyttiin jäätelölle ja kahville matkalla ja ostettiin evääksi lihapiiraat. Ajettiin sitten Bluff beachiin ja käveltiin rannalla ja syötiin eväät hiekalla. Illalla paistettiin vaunulla pihvit.













16.4. käveltiin toiselle beachille. Aloitettiin vanhaa luontopolkua kunnes Pekka pelästyi, kun iso vihreä käärme luikerteli polulla. Palattiin betoniselle kävelytielle. Palattua haettiin illaksi pitsat. Ostettiin pakastimeen paria erilaista kalaa troolisataman kaupasta.









17.4. matka jatkui Yambaan. Tämä pikkukaupunki on Ilukaa vastapäätä ja laivalla sinne pääsee 10 minuutissa, mutta autolla pitää ajaa noin 40 kilometriä siltojen kautta. Yambassa Calypso caravan Parkiin, jossa oltiin aikaisemminkin odottamassa pankkikortteja. Yamban Commonwelth Bankissa on meillä tilit.Käveltiin aallomurtajaa, joka on yli kilometrin mittainen ja toinen lenkki kylille. Poikettiin paikalliselle laakapalloklubille eli Bowling Club, siellä on lisensoitu baari, jossa käytiin oluella. Täkäläinen alkoholipolitiikka edellyttää baarissa jäsenyyttä kerhossa, joka on siis yksityinen kerhoravintola. Ulkomaalaisena niihin pääsee, kunhan kirjautuu vierailijaksi, joissakin paikoissa pitää esittää myös passi. Ostettiin myös uusi kukka, kun vanha orkideamme alkoi jo nuutumaan.


















18.4. käytiin kiertämässä Hicksin saari, sisämaassa meno ja beachia pitkin paluu. Käytiin kylällä herkkukahvilla ja autolla Colesissa ostoksilla. Illalla vaunulla lammasta ja juuresmuusia.











19.4. aamulla keskiviikkotorille. Täällä on paikallisten tuottajien farmers market aina keskiviikkoammuisin. Sieltä tuli mukaan ruisleipää. Paikan päällä herkuteltiin thaimaalaisten tekemillä crepeseillä. Käveltiin ylös mäelle, jossa on light house, sieltä alas kaupungille, jossa poikettiin paikallismuseoon ja kivaan pikkukahvilaan lounaalle. Jonkinlainen tapaslautanen kahdelle. Siinä oli erilaisia makkaransiivuja, kinkkua, monenlaista juustoa ym ym sekä seuraksi lämmintä tuoretta patonkia. Tämän päivän kuvat julkaisen, kunhan ne saadaan liitteeksi. Netti ei aina pelaa riittävästi.