torstai 19. huhtikuuta 2018

18.4. Darwin, 19.4. Territory Wildlife Park ja 20.4. Darwin

Nämä kuvat patikoinnista ympäri Territory wildlife parkia
Wallabi päivälevolla odottamassa rapsutusta
Käsitöitä, jotka kuvaavat koralleja
Saltie edstäpäin
Sama ötökkä sivusta
Darwinin waterfrontin uimapaikka
WW II öljytunnelissa
Tässä on jättiläissimpukoita, jotka ovat hävinneet, kun niitä on aikanaan laittomasti ryöstökalastettu
Tämä pitkäkaulainen kilpikonna näytti ihan käärmeen ja konnan risteytykseltä
Saltie, onneksi akvaariossa
Tämä on öljytunnelin pumppaushuone
Meksikolainen lounaamme, nam nam















Ollaan kävelty Darwinia ympäriinsä ja kaupunki on jo tullut aika tutuksi. Lähdettiin vajaan sadan kilometrin päähän Territory Wildlife Parkiin, jossa käveltiin kaikki reitit ja nähtiin luonnossa fresh water crocodile, pelikaaneja, wallabeja, erilaisia lintuja, emuja. Riitta sanoi, ettei pese kättänsäkään enää, kun siihen yksi ihana wallabi antoi pusun. 20.4. aamusta tehtiin viiden kilometrin kävely ja poikettiin matkalla kahville yhden virastotalon työntekijöiden ruokalaan. Eilen varattiin netistä illallisristeily merelle, joka lähteen dock 3 laiturista waterfrontin takaa. Pitää siis mennä päivällä bussilla keskustaan, sitten kävellä siltaa pitkin waterfrontiin, sitten viisi kerrosta hissillä alas ja ulos. Sieltä menee sitten free shuttle laituriin, joka on uimapaikkojen takana.

Nämä saltie crocotiilit ovat oikeesti tosi vaarallisia ja vuodenajoista riippuen matkaavat jokia ym pitkin satojenkin kilometrien päähän merestä. Paikat, joissa voi turvallisesti uida, on merkitty. Mm tämä waterfrontin uimapaikka on eristetty merestä eikä siellä ole krokoja, vaikka juuri oli lehdessä juttu, että Darwinin satamassa oli nähty saltie. Lisäksi täällä pohjoisessakin on haita, juuri oli uutisissa juttua, kun hai oli hyökännyt kahden surffaajan kimppuun, hampaanjäljet lainelaudassa olivat niin isot, että hain purukaluston on tarvinnut olla puolen metrin levyinen eli siis ainakin kaksi kertaa suurempi kuin meidän näkemä tiger shark siellä Nangissa Shark Bayssä.

No olihan uutisissa siellä Hua Hinissakin kuulemma Sai Noi Beachilla purrut hai norjalaista turistia jalkaan ja viranomaisten mukaan lienee ollut Bull shark, no mene ja tiedä, mutta täällä on useita vaarallisia haita, bull on yksi ja tiger on toinen, joita kannattaa välttää. TV ssä näytettiin, kun beach oli suljettu ja helikopteri seurasi ison hain liikkumista alueella. Ne erottuvat ylhäältä tosi hyvin, kun vesi on kristallinkirkasta.