perjantai 23. maaliskuuta 2018

23.3. Kohti Kalbarria ja Kalbarrissa

Kun aamu valkeni, lähdettiin ajelemaan, ensin kauppaan ja tankkaamaan. Kauppareissulla käytiin tutussa kahvilassa ottamassa latte ja mocha ja syötiin ihana kakkunpala puoliksi, kuvakin kakusta tulee tälle sivulle, kunhan nettinopeus riittää.
Ajettiin vajaa kaksisataa kilometriö tyhjää tietä pitkin rannikkoa, ei talon taloa eikä juurikaan muuta liikennettä. Pari caravaanaria meni edellä. Pysähdyttiin katsomaan vaaleanpunaista järveä. Kuvat kertovat enemmän kuin sanat. Juteltiin rannassa kolmen nuoren kanssa, poika oli Eestistä ja tytöt Ranskasta ja Italiasta. Tavattiin sitten muuten myöhemminkin Kalbarrissa.
Ensin ajettiin Kalbarri National Parkiin, mutta oli niin kova helle, ettei voitu lähteä vaellukselle. Ajettiin sitten Kalbarrin rantaan ja majituttiin kahdeksi yöksi Top10 alueelle nimeltään Murchison Holiday Park. Käveltiin 10.000 askelta täyteen ja lähdettiin Valtameriristeilylle katsomaan auringonlaskua. Hieno reissu. Puolitoista tuntia myrskyävällä merellä.
Leirillä kokattiin kalafileet ja perunoita ja tietysti salaattia. Odotettavissa toinen tosi kuuma päivä. Yölläkin oli kaikki ikkunat auki ja silti kuumaa, joten mennään rannalle onkimaan ja uimaan.

Aamulla 24.3. Mentiin kalaan rannalle ja Riitta sai mato ongella pikkukalan. Päivällä lähdettiin jokiristeilylle ja matkalla nähtiin Sea eagleja, kenguruita, vuohia, pelikaaneja, mustia joutsenia ym ym. Paluumatkalla pysähdyttiin ihailemaan auringonlaskau, joka paatin kipparin mukaan oli paras kymmeneen vuoteen..





Illalla syötiin ulkona Chicken parmesiana, taas aussiannokset eli kahden hengen aterioita....





25.3. Herätys neljältä ja ajettiin Kalbarri National Parkiin, jossa päivän valjetessa kävely alas rotkossa olevalle joelle, joka muuten on Western Australian toiseksi pisin joki, nimeltään Murchinson, Neljäsataa miljoonaa vuotta vanhoja puolimetrisen skorpionon fossileja. Pitkä ajo, tankkaus Roadhouse Overlanderissa ja sitten lähelle Denhamia, Nanga Bay Holiday Villageen. Matkalla poikettiin katsomaan Hamelin Poolin rantamuodostelmia. Auringonlaskun katselua rannalla ja iltanuotiolle, jossa tavattiin Kalbarrin pelikaaninruokkijan veli ja mukava Aussiperhe naapurissa.











Jaa että helppo kävelyreitti