sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Port Denison ja Dongara 19.3.

Tämä on pieni kaksoiskaupunki, lienee yhteensä parituhatta asukasta. Kolme isohkoa leirialuetta. Tänne tultiin Indian ocean drivea pitkin. Sisämaassa kulkee valtatie ykkönen Brand Highway, mutta 2010 rakennettiin uusi rantaa pitkin menevä ocean drive, joka ennen oli hiekkatie. Tie kulkee täysin asumattomien seutujen halki, ei talon taloa missään, pelkkää hiekkaa ja pusikkoa. Sitten rannalla siellä täällä uusia asuinalueita ja leirialueita.
Tämä Dongara on Lobsterin kalastajien kotisatama. Kun eilen käveltiin pitkä lenkki niin sitten sen päälle poikettiin Portin ainoaan ravintolaan olusille ja sitten vaunulla laitettiin karitsankyljyksiä. Kävelyreissula Dongarassa syötiin lounaaksi kanaa ja snapperia.

Aamusta melkein 10.000 askeleen kävely ympäri Port Denisonia ja sitten Riitta uskaltautui uimaan Intian valtamereen. Näin etelässä ei ole vielä crocoja, mutta haita voi olla ja rannalla oli kyltti, jossa kehotettiin havainnoista ilmoittamaan water policelle.

Naapurina meillä oli eteläafrikasta tänne parikymmentä vuotta sitten muuttanut pariskunta koiransa kanssa, olivat Perthistä kotoisin. Suomenkieltäkin muuten kuultiin, kun oltiin aavikolla Pinnaclesissa. Takanamme käveli pariskunta, jotka olivat saksasta. Mies oli saksalainen, mutta oli vaimoltaan oppinut suomen kielen ja vaimohan olikin alunperin suomesta. Meillä kun on tuo suomen lippu autossa, eivät kyllä tunnsta minkä maan lippu on kyseessä. Joku naapuri ehdotti meitä saksalaisiksikin.....
Coastal walk in Dongara

Irwin river

lintu irwin joella

Yön aikana ilmestyi uusi kahvila rantaan leirimme viereen

Tämän päivän walk on the beach

Strawberry shake and latte

Indian Ocean waves

Riitan uimapaikka

18.3. Jurien Baysta Dongaraan

18.3. siirryttiin sitten Jurien Baysta Dongaraan. Matkallahan poikettiin Pinnaclesin muodostelmilla. Valtava hiekka aavikko, jossa hiekasta pistää esiin hiekkakivipaasia. Tehtiin aavikkokävely ja majoituttiin Big4 alueelle ja saatiin vaihdetuksi itsellemme ensuite paikka. Lähdettiin heti kävelylle coastal walk eli ensin rantaa pitkin täältä port denisonista Dongaraan ja sitten toista kautta takaisin. Reitti kulki pitkin jokirantaa. Nähtiin mustia joutsenia, valkoisia haikaroita, pelikaaneja ja joitakin kuikan näköisiä lintuja. Matkalla tänne oltiin ilman gps laitetta, kun se ei latautunut pistorasiastaan. Täytyy kehittää toinen tapa ladata siihen sähköä. Täällä on hyvä nettiyhteys, joten nyt saan kuvia siirretyksi.
Matkalla hiekkakivipatsaita

Yksitoikkoista maisemaa

Pinnacles

Hengähdys kuumalla aavikolla

Madamekin huoahtaa välillä

Tämä oli Jurien Bayn leiripaikka

Port Denhamin kolme sotilasta

Its been the long long walk

Joku kottarainen siellä

Tuolla lienee pelikaani

Lintubongari