keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Newcastlessa

5.4. Rankkasadetta kok0 päivä. Ajettiin Newcastleen ostoskeskukseen ja sitten palattiin vaunulle ja keskityttiin katselemaan telkkaria.Illalliseksi Barramundia, salaattia ja perunaa. Yöllä karmea myrsky. Onneksi ennakoitiin ja otettiin etukatos pois ja kerättiin tavarat vaunun alle suojaan. Tuuli oli yöllä heittänyt katolta telkkariantennin kolmenkymmenen metrin päähän. Tuulen nopeus oli 50 km tunnissa. Kattoluukkukin rävähti yöllä auki ja siihen herättiin.

6.4. Herätys auringonpaisteseen. Käveltiin kilometrin päässä olevalle lautalle, jolla mentiin Newcastlen kaupungille, jossa kierreltiin kävelemällä. Elävää musiikkia, Isoja purjeveneitä regatassa. Edestakainen lauttamatka maksoi noin 70 senttiä.












7.4. Stocktonissa vielä iltaihailu rannalla. matka jatkui Port Macquarieen. 200 km ajon jälkeen taas
katseltiin kiviä ja ihailtiin niiden maalauksia. Tavattiin rantabaarissa kaksi suomalaista poikaa, jotka olivat reppureissulla jinilla ja linja-autoilla. Rantaravintolassa lounas ja aperitiivi. Pihvit ruokana ja aamulla8.4. latet ja caputsinot tutsta kioskista rannalla.

8.4. tehtiin eläintarhavierailu, mm. albiinokenguru ja monia muita eläimiä. Syötiin kahvilassa. Ostettiin kaupasta pari sateenkaarirautua ja grillattiin foliossa, tosi herkkua.