torstai 19. syyskuuta 2019

2019 toinen reissu, auton ja vaunun hankintaa 8.9. Hua Hinista ja 1.10. takaisin

Kun oltiin monta vuotta vuokrattu kalliisti motorhome, jolla ei ihan joka paikkaan voi edes mennä, päällystämättömille teille esimerkiksi, alettiin pikkuhijaa ajatella mahdollisuutta ostaa käytetty veturi ja asuntovaunu, jotka sitten voi myydä pois. Ensin tutkailtiin netistä, voiko ulkomaalainen ylipäätään ostaa kulkuneuvoja ja kun ei siihen estettä löytynyt, alettiin selaamaan netistä autoja ja vaunuja.

Ensin löytyi auto, mutta myyjä ei ollut innikas myymään sitä ulkomaalaiselle ja lopulta ilmoitti, että poissa ollessaan joku muu oli myynyt auton....Sitten löytyi vaunuksi Jaycon vanhanaik
Melbournen Southbankissa Hotelli Oaks Wrap, illallinen takkatulen ääressä

Prestigo Jaycossa vaunun haku

Kuski valmiina lähtöön

Yhdistelmä leirillä

näkymä toiletista makuuhuoneen ja keittiön läpi olohuoneeseen

Vaunu haettiin Bendigosta

kevät etenee. Kaikkialla kirsikkapuita kukassa ym

Puut kukkivat kevättä

Bendigon Botanic Gardensissa kevään kukkaset

Kakadu

Botanic Gardensissa oli kaikenlaisia lintujakin




Leirialueelle mennessä


Kookaburra

Eichucassa Murray Riverin höyrylaivoja






Lounasristeily höyrylaivassa

Laivarannassa olusilla lounaan jälkeen

Päiväkahvit

Suunnistusta Wagga Waggassa





Wagga Waggan pubissa, tytöt juhlivat voittoa koripallokisoissa



Joku Aussi siinä


Pitkä luontokävely pitkin joen rantoja





Double D caravan park. Täällä varmuudella pysähdytään aika, kun se osuu matkan varrelle



Dubbon eläintarhassa







Double D, camp kitchen

Disc, eli observatoria, jossa otettiin vastaan eka kuukävelyn televisiokuvaa



Tämä on meidän kylpyhuone


Koala

Maastoajoa eukalyptusmetsässä

Narranderan luontokävely



Waterhole Rock sillalla

Tämä Koala tavattiin paluumatkalla polun vieressä.

Leirialueen vieressä on pato ja kuohuva koski
ainen malli, joka sisustukseltaan miellytti ja jossa on keskellä sänky poikittain ja kyljestä ajetaan sähköllä laajennusosa ulos, joten tilaa on hyvin. Takana vessa, suihku ja täkäläiseen tapaan jopa pesukone.

Keittiössä grilli, uuni, mikro, hella. Ilmastointikin.....Vaunun osto eteni hyvin. Varausmaksun pankki hoiti Australiaan ja joku näpytiti väärän tilinumeron ja rahat häipyivät jonnekin bittiavaruuteen. No tiukan väännön jälkeen, kun Pekka uhkaili oikeustoimilla, pankki palautti kiireesti rahat ja soittelivat vielä anteeksipyyntöjä perään. No vaunu sitten hoitui ja sitten Pekka ihastui Nissan Patroliin, jossa on snorkkeli, vinssi, valoja joka puolella, CB radio. Siihen vielä tilattiin sähköjarrun ohjausyksikkö, kun vaunussa on sellaiset jarrut. Vaunun mukana tuli etuteltta.

Sitten tuli ongelma. Autoliike halusi saada vaunun rekisteröintitiedot, joita voisi käyttää. Ei ollut antaa. Vaunuliike sanoi, että voi rekisteröidä, jos Pekalla olisi Vic roadsilta ID numero. No sitten mentiin hommaamaan sellaista. Rekisteröintitoimistossa tympeä nainen tivasi ensin aussiajokorttia, pankkikorttia ja osoitetta. Sanoin ettei ole osoitetta, kun tarkoitus on asua vaunussa eikä siis numeroa meinannut millään voida saada ulkomaalaisena ilman osoitetta. Tässä vaiheessa Pekka otti Thaimaassa opitut käyttäytymismallit käyttöön ja kertoi vuolaasti, että rakastamme Australiaa ja varsinkin Victoriaa ja ollaan oltu jo neljä kertaa ja tullaan tulevaisuudessa aina uudelleen.....Siinä vaiheessa nainen alkoi hymyilemään, antoi numeron ja lupasi vielä lähettää meilinä ohjeet, miten vicrd n sivuilla voi asioida ilman osoitetta. Siispä sitten vaunu alle ja reissu alkoi. Sen jälkeen ID numero meilinä Veenalle autoliikkeeseen ja hän hoiti vakuutusyhtiöstä vakuutuksen autoon, joka sitten vahvistettiin ja maksettiin netissä. JA SITTEN MATKA ALKOI

Itse asiassa matka oli alkanut Hua Hnista, josta lennettiin Kuala Lumpuriin Malesiaan. Siellä oltiin lentokenttähotellissa yö ja jatkettiin sitten edelleen Air Asialla Melbourneen, mutta ei se mennytkään Tullamoren, vaan Geelongissa olevan Avalonin kentälle. Siellä jouduttiin tarkastettavien ryhmään, mutta sitten tullin virkailija tuli kyselemään ja kerroimme, että meillä on Suomessa ohjelma Australian border securitystä ja että Pekka tekeek onsulihommia ja ollaan oltu Australiassa monta kertaa aikaisemmin. Ensi piti kaikki laukut läpivalaista, mutta tyttö tuli sanomaan, että tämä oli tässä, voitte mennä tarkaststen ohi.....Sitten löydettiin bussi, jolla Southern Crossin asemalle ja sieltä taksilla hotelliin Sothbankiin. Saatiin naapurista vielä pitsa ja pullo viiniä ennenkuin panivat pitserian kiinni. Huoneessa sitten naatiskeltiin.....

Seuraavana aamua lähdettiin sitten junalla Pakenhamiin, josta löydettiin sovittuna aikana autoliike ja paperitöiden jälkeen ajo takaisin Southbankiin. Auto oli liian korkea parkkiin, joten ajettiin jonkun sillan alle ja jätettiin auto sinne ja sitten hotellille takkatulen ääreen illaliselle.

Aamulla kirjauduttiin ulos ja lähdettiin kohti Bendigoa, jossa vaunu perään ja se ID numerohässäkkä. Oltiin kaksi yötä Caravan Parkissa, sieltä Botanic Gardensissa ja sitten pitkä kävely hevostallien ja laukkaratojen ympäri.

VAunuliikkeestä ostettiin pöytä ja matto, hommattiin tuolit, sähkögrilli, astiat petivaatteet, tyynyt, pyyhkeet ym ym. Televisio, lämmityslaite, navigaattori, mobiilinettilaite ja Riitalle puhelimeen netti.

Bendigosta sitten 13.9. ajettiin Echucaan, jossa höyrylaivalla lounasristeily Murray Riverillä, kävely luontopolulla. Kaksi yötä leirialueella ja sitten ajettiin Alburyyn, jossa yksi yö. 16.9. jatkettiin Wagga Waggaan, jossa kävely luontopolulla yli 10 kilometriä, Pekalle hattu. Wagga Waggassa naapurit kehuivat pohjoiseen mennessä Peak Hillissä olevaa Kui aluetta. Ajettiin sinne ja otettiin kolme yötä. Alueella on etupäässä Grey Nomadseja, kaikki hirveän ystävällisiä. Meidät on otettu joukkoon avosylin. Aamuisin yhdessä pannareiden syömistä ja iltapäivällä kellon kilistyksen jälkeen happy houre. Joka aamu joku kiertää pesemässä tuulilasit. Ollaan käyty Dubbossa eläintarhassa, tutustumassa Observatorioon, joka vastaanotti aikanaan ensimmäisen televisiolähetyksen kuusta 1969. Laitettiin leiri isännän tekemä avainteline autoon ja laitatettiin vaunun perään nimet. Täältä lähdetään jatkamaan 21.9. ja suunta on sitten takaisin etelään. Nyt on ollut pari päivää suorastaan hellettä, kun alkumatkasta paleltiin niin, että öitä varten piti ostaa ylimääräinen lämmitin.
Vaunun suihku on saanut varauksettoman kiitoksen. Kun vaunu on kytketty veteen, on suihku tosi hyvä ja paljon mukavampi kuin viileät yleiset suihkut.