torstai 12. helmikuuta 2015

12.2.15 torstai. Jindabynesta wodongaan

Kyllä se madamet kestää, kun kesti meidän campervaninkin

Mt K oli täynnä ilmaisia leirintäpaikkoja. Kuten näkyy, on kuiva aika ja tulenteko on kielletty

 Herättiin sadeyön jälkeen kylmään aamuun . Ei ollut ihme se kylmyys, oltiin niin korkealla vuoristossa, jossa talvella eli kesäkuussa laskettelurinteitä. Meidänkin paikka oli "hiihtokeskus".
Aamupalan ja suihkun jälkeen aloitettiin siirtyminen lämpimille seuduille. Kiemuratietä pitkin n.200 km alaspäin. Pysähdyttiin kirkasvetisen puron viereen, jossa pienet siniset linnut sirkuttivat, kultapiiskut ja punaiset ohdakkeet kukkivat. Ihan kuin Suomessa . Paitsi linnut.  Niin ja tien keskellä istuskeleva kenguru.

Harmi, että tilanne meni nopeasti ohi eikä ehditty kuvaamaan. Matkasimme Murray joen alkupuolella ja pysähdyimme Wodongaan, jossa joesta oli tullut Lake Hume. Ilma oli taas helteinen. Sopii meille hyvin.Big 4 leirialueella oli hyvä keittiö. Sai laittaa ruoan, syödä ja tiskasta.Ja tietty taas herkkuja: naudapaistista pihvejä ihanan kermakastikkeen kanssa, kukkakaalia,perunoita,porkkanoita"al dente", tuoresalaatti ja ruokajuomana cabernet. nam. 

Hjut hoong nam sip naatii
Mount K on ihan vaan pikkuinen luonnonpuisto, pinta ala on melkein 700.000 hehtaaria ja pohjoisesta etelään vain 150 kilometriä. Alueella on Australian korkein vuori ja aluetta kutsutaan myös Australian alpeiksi.
Alue oli täynnä kanjoneita, jokia ja pieniä kapeita puusiltoja


Yksi monista kirkkaista vuoristopuroista


Tästä näkee vähän järven laajuudesta


Lake Hume. Murray Riverin latvoilla oleva suuri tulvajärvi