tiistai 14. syyskuuta 2021

Rokotereissu heinäkuussa 2021

 Viime blogikirjoituksesta on jo aikaa. Vuosi sitten marraskuussa lopulta päästiin kotiin Hua Hiniin. Piti hakea uudet passit ja viisumit ym paperisota. Sitten Qatarin busineksessa BAngkokiin ja siellä kaksi viikkoa karanteenissa Anantara Riversidessa ja vihdoin kotiin. Karanteenista olen kirjoittanut facebookissa Thaimaan Ystävissä päiväkirjan, joten siitä ei enempää.

Kotona normiarkea ja yritettiin joka puolelta saada rokotteet, mutta huonolla menestyksellä. Kesä oli poikkeuksellisen kuuma ja asuttiin condossa meren rannallam matkusteltiin Chiang Rain lähellä viidakossa ja etelässä Koh Lantalla ja lopulta kyllästyttiin odottamaan rokotuksia ja lähdettiin hakemaan rokotteet Suomesta. Nyt on Modernan kaksi piikkiä saatu ja aletaan suunnittelemaan kotiin paluuta lokakuussa.

Seuraavassa sitten kuvia ja lyhyt kuvaus rokotereissustamme. Kun piti rokottamattomina vältellä ihmiskontakteja, päätettiin kuluttaa aikamme kiertelemällä erilaisissa paikoissa Suomessa patikoimassa. Tutustuttiin kävelemällä mm. Seitsemiseen, Torisevan rotkojärveen, Äkäslompoloon, Olokseen, Kilpisjärven Saanatunturiin, Oulujärven Manamansaloon ja moniin muihin paikkoihin, kierrettiimpä Kuusamossa karhunkierroskin, mutta kuvat kerotvat enemmän kuin sanat. Hetassa pohjoiseen mennessä oli pakkasyö ja kuin tilauksesta Kilpisjärvellä oli mahtava maaruska ja lumi satoi onneksi vasta kun oli jo lähdetty sieltä. Etelään mennessä Kajaanin Prismassa Riitta meni kysymään rokotepisteestä, saako ukopaikkalainenkin rokotteen. Tyttö tarkosti ja sanoi, että kun kerran teillä on juuri 6 viikkoa edellisestä, tervetuloa maanataina hakemaan rokotteet. Jäätiin sitten sinne odottamaan maanataiaamua ja saatiin kuin saatiinkin Modernan MrnA rokotteemme.

26.7.2021 Bangkokin Novotelissa yöpyminen ennen lentoa, joka tällä kertaa Finnairin bisneksessä, joka ei ole ihan samaa tasoa kuin Qatar, mutta ihan OK. Helsingissä majoituttiin Vuorikadulla Airbnb asunnossa 27.7.-7.8., tavattiin Pike ja 29..7. Mia ja Raimo lähtivät ajelemaan Tampereelle ja haettiin ekat piikit Modernaa Pirkkahallista. Käytiin heidän kanssaan syö,mässä Aleksin Amarillossa ja 4.8. Jorma serkun kanssa lounaalla rantaravintolassa. 5.8. mentiin metrolla Mian ja Raimon luo lounaalle ja 7.8. Annukan ja Markun kanssa synttäri illalliselle.

 













8.8. vuokrattiin matkailuauto Kirkkonummelta kahdeksaksi viikoksi. Omistaja toi sen Annukan ja Markun pihaan, jossa pakattiin tavarat autoon ja lähdettiin ajamaan ensin kohti TAmpereen Velaattaa. Eka yö harjoiteltiin Ideaparkin BestParkissa ja sitten Eilan ja Jarmon luo. Siellä 10.8. synttärikakkukahvit ja sitten ajettiin Seitsemiseen, jossa kierrettiin pari vanhastaan tuttua patikkareittiä. 11.8. ajettiin Vankkurimännikköön, jossa 2 yötä ja patikointia Torisevan rotkojärven ympäri. Sitten mentiin katsomaan Päiviä ja Teroa 13.8.

















Päivillä ja Terolla 13.8.