torstai 2. kesäkuuta 2022

huomenna 4.6.lähdetään jatkamaan matkaa, nyt Mundubberassa viisi yötä.

 Mundubberassa kivalla leirialueella saatu paljon tuttavia eri puolilta Australiaa. Sosiaalista elämää iltaisin yhteisellä nuotiolla. Ollaan kävelty omalla kylällä pitkin ja poikin, kerran kierreltiin kävellen maaseutua ja ajeltiin sitten Queenslandin vanhimpaan kaupunkiin, nimi on jotakin Glayndah tai sinnepäin. Kilpailevat mandariinipääkaupungin tittelistä Munduberran kanssa. Tutustuttiin siellä Art Galleryyn ja paikalliseen perhemuseoon. Ostettiin matkalla appelsiinejä 5 dollarilla tien varresta. Rahat jätettiin laatikkoon ja hedelmät otettiin kojusta. Ei olla koskaan syöty niin makeita appelsiineja eikä niissä ole edes siemeniä. Kuulemma mandariinien korjuukausi on lopullaan eivätkä ne ole enää niin hyviä, mutta appelsiinit ovat parhaimmillaan.

Kun tultiin takaisin, poikettiin vuorelle lookoutiin katsomaan maisemia. Näkymät tosi hienot pitkin jokivartta. Piti sitten palata highwayn kautta, mutta siellä oli onnettomuus ja tie taas poikki. Tehtiin u käännös ja palattiin lähtöpaikkaan ja ajettiin takaisin vanhaa pikkutietä, jota oltiin mentykin.

Etuteltta pantiin kasaan ja valmistauduttiin jatkamaan matkaa. Kilkivan Bushcampingista yritettiin varata sähköpaikkaa, kun on niin kylmiä öitä, ettei ilman sähköä tarkene, muttei ainakaan vielä ole saatu vastausta.

Thailand Passit haettiin netissä. Oli helppo homma. Kaksi hakemusta 5 minuutissa ja passit saatiin alle puolessa tunnissa. Olin tallentanut liitteet PDF muodossa ja helpoin tapa oli sitten tulostaa ne paperille, scannata koneelle ja asettaa tallennusmuodoksi jpg, kävi tosi nopeasti ilman ongelmia.