lauantai 14. helmikuuta 2015

15.2. Newhaven Phillip Island Victoria

 Pelikaanit odottamassa ruokaa



 jättiläisrausku




 Takana silta san remosta newhaveniin

 olisko kuutiomeduusa
Aamu valkeni pilvisenä, mutta pian aurinko alkoi paistaaEnsin kävelimme sillan yli msntereelle San Remoon. Siellä seurasimme pelikaanien ruokintaa ja bongasimme rannasta ison jättiläisrauskun joka ui yhden pikkupojan ali ja kosketuksen jälkeen poika juoksi huutaen rantaan.Sitten Riitta ja Pekka vielä kävelivät lenkin rannalla jossa pieniä medusoja, lieköhän niitä boxeja eli kuutiomeduusoja.On nähty paljon eläimiä ja illalla mennään saaren toiseen päähän katsomaan pingviinejä ja vielä jostakin merelle katsomaan hylkeitä.Palataanpa niihin villihevosiin. Ne, kuten arvata saattaa, ovat vieraslaji. Aikanaan kesyjevosista polveutuvat eläimet ovat vihollisten puutteessa lisääntyneet valtavasti Australiassa ja NZ:ssa. Jokin aika sitten helikoptereista ammuttiin 10.000 hevosta, kun olivat näännyksissä. Kuivuus ja nyt taas tulvat ovat niille ongelma. Lisäksi ne kilpailevat karjan ja lampaiden kanssa samoista heinistä.Leirialueemme oli ihan täysi, mutta arki koittaa ja väki vähenee. Jatkossa voidaan varmaan taas valita paikoista. Ehkä huomenna saaren keskelle kaupunkiin ja sitten Morningtonin päähän Sorrentoon.





16.2. Mornington Peninsula ja 17.2. Rye

Aamulla ajettiin noemimaan päässä olevaan National Parkiin, jodsa tehtiin kävelylenkki. Pois ajaessamme oli tien varressa vielä kuvaamatta oleva siilin näköinen otus
Pysäytimme liikenteen ja Riitta kävi sen kuvaamassa.
Puistossa oli myös suurikokoisia papukaijoja.
Katselimme Sorrentoa ja otimme selvää ferrystä Queenscliffiin. Sitten muutimme Rye eastiin, joka on Rosebudista Sorrentoon päin samalla Foreshoren alueella.
Kalakaupasta madamet hakivat tuoretta tunaa ja sitten paistettiin tonnikalapihvit.
Edelleen kylmää ja pilvistä. Illalla käytiin vielä bajassa musiikkibaarissa drinkillä.
17.2. Aamu valkeni kylmänä ja lähdettiin ferryllä queenscliffiin. Syötiin fish and sips ja tulomatkalla nähtiin pullonokkadelfiinejä.
Illalla yritettiin löytää nettipaikkaa ilman menestystä. Vähän meksikaaniruokaa välipalaksi ja suunnittelua melbourneen menosta.