keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Viimeiset päivät Ilukassa

Joka päivä kävelyitä, sademetsässä, rannoilla ja joen rannassa coastal walkilla. Pekka taisteli aikansa Australian viisumien jatkamisen kanssa, mutta se lopulta tyssäsi siihen, että olisi pitänyt saada lääkärinlausunto, kun lyhyitä viisumeita voi hakea vain Australian ulkopuolella ja vuoden viisumi vaatii terveysselvityksen. Aikamme pähkäiltiin asiaa ja lopulta muutettiin lento Qatarilla Bangkokista Suomeen ja aikaistettiin lentoa varon vuoksi, ettei vaan viisumi paukahda vanhaksi. Päätettiin odottaa ensin, että saadaan Commonwealth bankista debet kortit Mastercardit postissa leirialueelle ja kun ne nyt tulivat, lähtö tapahtuu lauantaina. Matkaa Riddel Crreekiin tulee olemaan yli 1500 kilometriä eikä ole varmaa päästäänkö matkalla mihinkään lailliseen paikkaan yöpymään. No, nyt meillä on tankit täynnä vettä, lisäakku ja invertteri, aurinkopaneelilaturi, pakastin täynnä lammasta, kanaa, barramundia, eyefilletiä, possua ym. Vihannekset ostetaan matkalla. Siispä pärjätään omilla eväillä tarpeen vaatiessa viikko ilman vettä ja sähköäkin. Tähän vielä kuvia kävelyreissuiltamme.



21.4. käveltiin sademetsäkävely ja nähtiin, kun iso raitahäntäinen varaani kiipesi polun vieressä puuhun, kun ilmeisesti pelkäsi meitä. Joka kertahan on nähty niitä mustia pulleita isoja liskoja ottamassa aurinkoa. Kuvissa on taulu, jossa kerrotaan linnusta, jonka lentoja seurattiin beachilla, muttei tiedetty sen nimeä. Muistuttaa valkopäämerikotkaa, mutta on pienempi, haukan kokoinen.







Tonylle laitettiin pyyntö hoitaa meidän vakuutukset vuodeksi ja lisätä niihin outpatient osa, jotta saadaan kesäkuussa oleskeluluvat uusituiksi. Leirialueen omistajaperhe otti kopioita passeista, kun meidän scannerista menee läpi vain paperi ja passi on liian paksu. Ostettiin Yambasta halpa matkalaukkusarja ja nyt on jo alettu pakkaamaan. Viimeistään huomenissa pitää purkaa mökkimme eli etuteltta kasaan ja sitten lauantai aamuna lähdetään etelää kohti. Annettiin lahjaksi leirialueen omistajalle pullo hyvää punaviiniä thaikassissa. Viini ostettiin aikanaan Hunter Valleystä Petersenin viinitarhalta, se on POMs sectionia. Kun seuraavan kerran ajelemme täälläpäin, tulemme ehdottomasti tänne. Paikka on varmaan ihana, kun kaikki kahvilat, ravintolat ja rannat on avattu. Varsinkin Yamba kiinnostaa ja meren rannalla oleva puskacamping alue, joka on nyt kokonaan suljettuna.