lauantai 16. maaliskuuta 2019

16.3. edelleen Melbournessa

Aamulla lähdettiin South Bankille ja meillä oli treffit Marian ja Bertilin kanssa siellä. Käveltiin Victoria Botanic Gardensissa parikymmentätuhatta askelta ja syötiin lounasta....Sitten käveltiin takaisin Sothbankiin ja etsittiin irkkubaaria, löytyi, mutta oli ihan täynnä....käveltiin Cityn puolelle ja siellä oli toinen, johon mahduttiin. Katsastettiin paikkaa, kun huomenna on St Patricks day. Koska paikka on aamusta asti täynnähuomenna, ei saatu tehdyksi varausta, mutta päätettiin mennä yrittämään sinne iltapäivällä. St Patrick day on Irlannin kansallispäivä ja erään matkalaisen synttäripäivä
Tehtiin myös tunnin risteily Yarra riverillä. Joki kulkee Melbournen läpi. Aikanaan kun eurooppalaiset tulivat tänne, he kuulivat aboilta, että joki on Yarra ja alkoivat kutsumaan sitä Yarra joeksi.. Eivät tienneet, että Yarra tarkoittaa vettä ja jokea No laivalla kerrottiin kaikenlaista muutakin historiasta, kuten että Melbourne on ollut jonkin aikaa koko Australian pääkaupunkina.
Victoria on Australian ehkä vaurain ja kehittynein valtio. Uudenmaan läänin kokoisella pläntillä asuu kuutisen miljoonaa asukasta ja niistä melkein neljä miljoonaa Melbournessa. Victoria on State of education. Täällä on yliopistoja ja erilaisia virastoja, kansainvälisiä pankkeja etc, mutta silti esimerkiksi Sothbankilla puhumattakaan laitakaupunginosista, on edelleen eräänlainen pikkukaupungin tunnelma. Joka paikka on täynnä erilaisia ravintoloita ja baareja.
Liikenne junineen, busseinenen ja ratikoineen on tosi toimiva eikä keskustassa kulje montakaan yksityisautoa.
Välipalatauko Botanic Gardensissa



Puistossa oli hääseurueita ja muitakin kuvauksia













Laivalla Yarra joella


 Illalla sitten bussilla kotiin. Ilma on alkanut lämpenemään.
Lupasivat irkkubaarissa pistää Formulakisat screenille, kun ne alkavat neljän jälkeen.