sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

23.4. Rainbow beachista Rockhamptoniin

Aamulla seitsemän aikaan startattiin liikkeelle. Muutettiin suunnitelmia taas kerran. Ollaan kumpikin vähäksi aikaa kyllästytty rantoihin ja halutaan bushcampingiin enemmän sisämaahan. Päädyttiin valitsemaan Capricorn Cave, joka sijaitsee kolmisenkymmentä kilometriä Rockhamptonista pohjoiseen. Ajettiin yli 600 kilometriä ja kun kello oli jo seitsemän maissa ja tuli pimeä, päätettiin, että mennään sinne puskaan vasta päivänvalolla. Pysähdyttiin sitten yhden motellin yhteydessä olevalle van parkille. Yöpyminen halpaa. Sähköpaikka vain 25 dollaria, kun näissä top paikoissa joutuu maksamaan nelisenkymmentä dollaria. Heti aamiaisen jälkeen jatkettiin puuttuvat 30 kilometriä ja saavuttiin luolille.



Paikka on todella puskissa. Jouduttiin ajamaan osin hiekkateitä, mutta perillä alue, jolla oli meidän lisäksi yksi perhe telttaperävaunulla, mutta lähtivät pois, kun loma loppuu. Olivat Brisbaneen menossa ja antoivat meille vinkkejä käymisen arvoisista paikoista tämän ja Cairnsin väliltä.

Kirkkotilaisuus luolassa
Riitta luolassa
Lisää kuvateksti
On the road again, nice sunset
Tässä kuvassa varoitus villihevosista
ja tässä sitten niitä, joita piti varoa
Eine kleine kaffepause
Bloggari työnsä ääressä
Crocodile driver
Tehtiin opastettu luolakierros. Seillä luolissa oli kirkkokin, jossa vietetään häitä. Siellä opas soitti Cohenin hallelujaa ja piti pienen valoshovn. Upea tilaisuus kirkossa. Siellä oli myös valtavasti lepakoita, jotka lentelivät kasvoja hipoen.

Tehtiin tietysti puskakävely ja asetuttiin asumaan. Olemme nyt toistaiseksi ainoat asukkaat koko paikassa. Kioskilla ollaan nyt iltapäiväkahvilla, kun on kauhea helle eikä voi vielä lähteä kävelemään. Pois lähteneet naapurit kertoivat eilen nähneensä iltasella parikymmentä Wallabieta leirialueella, joten saapa nähdä, tulevatko taas, kun aurinko laskee.

Yksi paikka on jo tiedossa McKayn pohjoispuolelta, jossa on kenguja, wallabieta ja sitten niitä ihmeellisiä munivia nisäkkäitä. Olikohan sen nimi Platypus tai jotakin senkaltaista. Siellä voi vaikka snorklata niitä katsomaan....

Ai niin, eläimistä puheenollen, matkalla ei sitten nähty ainuttakaan elävää kengua, tosin muutama auton uhriksi jäänyt wallabie, mutta neljä pienehköä villihevoslaumaa kyllä bongattiin. Toisaalta oli hyväkin, ettei niitä kenguja nähty, kun loppumatka painettiin pimeässä.