perjantai 6. huhtikuuta 2018

6..4. Fitzroy Crossing yöpyminen ja 7.4. Halls Creekiin ja edelleen Kununurraan, jossa kaksi yötä, lähtö eteenpäin aamulla 9.4.

Broomesta lähdettiin ajamaan pohjoiseen Great Northern Highwaytä ja pysähdyttiin Fitzroy Croossingiin River lodgeen. Kaiken tyhjyyden keskellä hieno keidas. Kun ajettiin alueelle, oli nurmikot täynnä kenguruita, taisivat olla wallabeja. Hienosti hoidettu alue, hotelli, ravintola, uima allas, baari ym ym. Lodge on keskellä aboasutusta ja asiakkaat baarissa olivat lähestulkoon kaikki alkuasukkaita. Riitta kävi uimassakin. Aamusta sitten jatkettiin matkaa ja ajettiin 264 km Halls Creeciin, jossa löydettiin infopisteen vierestä ilmainen netti, joten vähän päivitystä ja sitten kohti Kununurraa. Katsotaan, päästäisiinkö kaksivetoisella johonkin puistopaikkaan, jos alkaa väsyttämään matkalla.










Broomen alue




Olutmaistelut Broomessa

Parhaiksi valitut

Irkkupubi

Roadhousessa kahvilla



Wallabit auton vieressä


Lodgen uimaallas


Drive thru paikkamme

Fitzroy river

Kununurrassa majoituttiin Kimberleyland Waterfront leirialueelle, jossa autolle paikka heti rannasta. Henkilökunnalta Pekka kysyi, onko täällä crocodiles ja kertoivat, että on fressieitä eli makeanveden krokotiileja. Sanoivat, ettei niistä tarvitse välittää, kun ne eivät yleensä tykkää nousta ruohikolle. No meidän autosta on viisi metriä rantaviivaan. Mentiin laiturille vähän matkan päähän ja siellä iso krokotiili köllötti rannan tuntumassa. Itse asiassa, niitä on kuulemma tämän ison järven alueella pari kolmekymmentätuhatta, mutta saltieita eli suolaisen veden krokoja ei ole padon tällä yläpuolella. Ne ovat hengenvaarallisia. Ne elävät myös makeassa vedessä eli jopa 200 kilometriä merestä sisämaahan.....Kannattaa olla varovainen. Fressiet eivät pure paitsi ahdistettuna, sensijaan saltie, joka voi kasvaa jopa seitsemän metriseksi, on hirveä peto ja hyökkää heti kun havaitsee jotakin liikettä.

Siitä saatiin illalla kuvakin, joka on hämärä, mutta krokon voi tunnistaa. Jatkan seuraavalla sivulla kuvien kera, kunhan Riitta saa niitä siirretyksi.