maanantai 20. maaliskuuta 2023

Murray Riveriä seuraten WA sta Victorian ja NSWn rajalle

 16.3. Ajettiin Murrayn rantaa seuraten Renmarkiin, jossa helteessä jatkettiin. Joen rannassa kiva leiripaikka ja illalliseksi paistettiin Barramundia ja herkuteltiin. Kaikenlaisia hienoja ajopelejä nähtiin matkalla ja pidettinpä kaffeetaukokin.

Tiedoston IMG_8209.jpg lataus epäonnistui.






17.3. Pekka 72 v. Ei ollut irkkupubia paikalla, mutta löytyipä vanha Guinnes hattu vaunun kätköistä. Siis vietettiin St Patricks day eli Irlannin kansallispäivä. Ostettiin uudet tuolit ulos, Riitalle pieni ja Pekalle isompi. Illalliseksi haudutettua eli slowly cooked lamb. Käveltiin kylällä ja sitten katseltiin elokuvaa netflixistä ja sitten unten maille.




















18.3. ajettiin jokea seuraten Milduraan, Helle pahenee. Nyt on jo reilusti yli 40 astetta, välillä ylitti jo 42 astettakin. Ajomatkaa tuli vain 140 kilometriä. 2 yötä ensuitepaikassa eli oma kylpyhuone ja vessa vaunun vieressä.

















Käytiin päiväristeilyllä joella ja laivasskin oli liian kuumaa. Onneksi säätiedotus ilmoitti paluusta normaaliin. Näinä aikoina pitäisi olla vain vähän yli 20 astetta.
Joka paikassa näkyy puissa merkkejä, mihin asti vesi nousi, kun Murray joki tulvi viime marras- ja joulukuussa. Mekin ollaan oltu leirialueilla, jotka evakuoitiin marraskuussa.

14.3. Barossa Valley, 15.3. Lammasfarmilla ja vierailu Pamela ja Andrea Harrisin luona.

14.3. luontopolkukävely, nähtiin kenguruita läheltä. Nyt on täällä poikkeuksellisen kova helleaalto, luvassa 42 asteen hellettä pariksi päiväksi. Luontopolulle mennessä piti harjata kengätkin. Iltapäivällä käveltiin kylällä, monta protestanttikirkkoa.










15.3. aamulla Pamela ja Andrea tulivat hakemaan meidät leirialueelta. Ensin ajettiin Pamelan veljen lammasfarmille. Tila käsitti 800 hehtaaria, jolla laidunsi muutama tuhat lammasta. Kierreltiin katsastamassa muutamia katraita ja tiluksia. Sitten käytiin katsomassa Pamelan ja Andrean taloa, tutustuttiin mm. suklaatehtaaseen, viinitilaan ja lopuksi käytiin ravintolassa syömässä illallinen. Matkalla tutustuttiin vanhaan kuparikaivokseen ja muihin paikallisiin nähtävyyksiin.





























Koko 800 hehtaarin tilan hoitaa Pamelan 60 vuotias veli vaimonsa kanssa apunaan vain nuorin poika, jonka kutsumanimi oli Sunshine. Ulkonäöltään ihan kuin Steve Irwinin poika Australian Zoossa. Helteisen ja tosi vauhdikkaan päivän jälkeen oltiin ihan uuvuksissa, kun lopulta päästiin vaunulle.