maanantai 13. kesäkuuta 2022

Brisbanessa viikko

 7.6. alkaen oltiin sitten Queenslandin pääkaupungissa Brisbanessa. Se onkin valtavan iso kaupunki, aika lailla samaa luokkaa kuin Victorian pääkaupunki Melbourne ja NSWn pääkaupunki Sydney. Keskustassa bussit kulkevat tunneleissa ja ulompana on tehty busseille omat tiet moottoritien viereen, jolloin ne voivat ajaa satasta suljetulla baanalla ilman ruuhkaa.

Vaikka ollaan näin pohjoisessa, on keli kylmää. Kuulemma vuosisadan kylmin aika. Ei se haittaa, on parempi kävellä. Ollaan ajeltu bussilla kaupunkiin. Kun ne lopettavat jo klo 18 leirialueelle tullessa, opittiin ajamaan lähellä olevalle vaihtoasemalle ja parkkerraamaan auto sinne ja jatkamaan bussilla.

Leirialue on siisti ja iso. Tosin mökkejä on paljon, mutta vaunupaikkoja vain ehkä kolmisenkymmentä.

















Täällä Brisbanessa meillä on ollut joka päivälle ohjelmaa. Ollaan tutustuttu Botanic Gardensiin ja Koala Sanctuarityyn. Ollaan käyty caravaanimessuilla, josta tarttui mukaan uusi antenni vaunuun ja auton vararenkaaseen kiinnitettävä reppu. Käytiin merimuseossa, jossa oli mm. 16 vuotiaan Aussitytön pieni purjevene, jolla hän kiersi maapallon yksinpurjehduksella, joka kesti  parisataa päivää. Pikkuisen vaativampi suoritus, kuin Hjalliksella modernilla paatillaan aikamiehenä myöhemmin. Kuvista näkyy pink lady ja tytön nimi ja 210 päivän kesto.

Käytiin myös Future playgroundissa ja taidemuseossa. Käveltiin monesti myös Southbankissa, joka on keskustassa joen toisella puolen oleva puisto, uimala, taide ja kulttuurialue.








































Brisbanessa tavattiin ensimmäinen suomalainen. Riitan edessä istui bussissa nainen, joka luki vanhaa kotiliettä. Selvisi, että hän oli suomalainen, joka oli muuttanut äitinsä mukana aikoinaan Suomesta ja oli puhunut äidin kanssa suomea ja hänen poismenonsa jälkeen on pitänyt kielitaitoa yllä lukemalla aina kaikkia käsinsä saamiaan vanhoja suomenkielisiä lehtiä. hänen lapsensakin ymmärtävät kuulemma suomea, vaikkeivät puhukaan sitä.


Brisbanen viiko jälkeen ajettiin rantamoottoritietä Ballinaan, jossa majoituttiin Discovery Parkiin. Heti käveltiin keskustaan, ilmeisesti kolmesta viiteen kilometriä. Kun on pitkä viikonloppu eli public holiday maanantai, olivat kaikki paikat ja ravintolat kiinni. Ainoastaan rannassa oleva Warf niminen ravintola oli auki, mutta siellä oli valtavan hyvä ruoka. Ei sitten enää jaksettu kävellä kotiin, vaan otettiin Uber taksi.