lauantai 25. maaliskuuta 2023

19.3. Sunnuntaimarkkinat, 20.3. Echucaan, sisämaassa Tom Grogginsiin ja edelleen Wagga Waggaan, jossa 25.3.

 Aamulla ajettiin lähikylään, jossa oli katumarkkinat. Siellä kuunneltiin livemusiikkia. Yksi vanhahko mies veti countrymusiikkia hienosti. Meille tuli mukaan uusi ulkopöytä ja Riitalle helmeen uusi ketju, uusi laukku ja luumuja. Käytiin musiikkikojulla syömässä hodarit ja lopuksi vielä jäätelöllä.






20.3. ajettiin Echucaan. 400 km eli taisi tulla pisin päivämatka. Käveltiin kylille ja löydettiin Pekalle Irkkupub, jota synttärinä kaipaili. Käveltiin myös jokirannassa. Pekka näyttää puun kyljestä merkkiä, mihin asti tulvavesi nousi muutama kuukausi sitten.








21.3. Echucassa tehtiin luontokävely Murrayn rantoja pitkin. 6 km, matkalla käytiin lounaalla ja kahvilla sekä poikettiin kaupassa. Kun päästiin vaunulle alkoi sade ja ukkonen.





22.3. ajettiin Yarrawongaan. Pysähdyttiin matkalla kivaan postikahvilaan. Perillä tietysti kävelyä. Leirialue on kummitusjärven rannalla. Kuolleita puita törröttää vedestä joka puolella. Ilmeisesti on metsä jäänyt tulvajärven alle. Vaunulla syötiin lihapullia ja perunoita. Sen jälkeen käveltiin vielä rannalla ja ihasteltiin kalastajien saalista. Erityismainintana, Riitta kävi uimassa altaalla.


















22.3. ajo Cola Colaan 104 km. Perillä nuotiolla ja syötiin lammasta, siihen vaan ei täällä kyllästy.













24.3. ajettiin Mount Kosciuskon national Parkiin ja siellä Tom Groggins campgroundiin. Matkaa vajaat 100 km, mutta vuoriston serpentiinejä pitkin. Tällä kertaa paikalla oli paljon leiriläisiä. Naapurissa oli neljä miestä teltoilla. Olivat kotoisin Serbiasta ja olivat kalassa joella. Kaikkialla polteltiin campfireja, niin mekin. Istuskeltiin nuotiolla ja ihailtiin kengurulaumoja. Aamulla yksi melkein tuli syömään kädestä. Meillä on vanhastaan kengurunruokapussej vaunussa. Oltiin siis puskacampingilla ilman sähköä ja hyvin pärjättiin, vaikkei viitsitty kaivaa aggregaattiakaan esiin.













25.3. muutettiin matkasuunnitelmaamme ja ajettiin ensin takaisin kansallispuiston sisääntuloon ja sitten suunnattiin kohti Wagga Waggaa. Tälläkin tavalla tuli yli 200 km, kun olisi jatkettu Jingabynden ja Tredbon kautta, olisi tullut yli sata kilsaa lisää. Wagga Wagga on suurin sisämaan kaupunki ja täällä ollaan sitten viisi yötä. Kaupungissa on noin 50.000 asukasta. Käveltiin kylille, poikettiin pubissa ja paistettiin rumpsteakit vaunulla. Tänne ajettaessa pysähdyttiin kansallispuiston reunalla. Siellä oli äänestyspaikka, valitsevat NSWn uutta PMää, Täällä kullakin osavaltiolla on oma pääministerinsä. Odottavat työväenpuolueen voittoa jatkoksi Albanesen voitolle liittovaltion vaaleissa. Käytiin myös lounaalla läheisessä kuppilassa.















Kuten kuvastakin näkyy, on kasvillisuus täällä sisämaassa enemmän suomalaista muistuttavaa. Koivujakin kasvaa mäntyjen lisäksi. Vuristossa, josta tullaan, on hiihtokeskuksia ja tien varrella lumiketjuvuokraamoja. Vuoriston nimikin on Snowy mountains.