torstai 5. huhtikuuta 2018

2.4. Denhamista , yöpyminen on the road, 3.4. Port Hedlandiin, 4.4. Broomeen, 5.4. Broomessa

Denhamissa syötiin sunnuntaina ihanat naudanpihvit shellblock ravintolassa. Sitten lähdettiin matkaan. Kylällä piti odotella, että emut ylittivät tien edessämme. Ajettiin kohti pohjoista viitisensataa kilometriä Great sandy desertiä ja poikettiin illan pimetessä levähdysalueelle. Siellä oli muitakin yöpyjiä, pari telttaa, kattoteltta, auto, kaksi caravania ja me.
Aamusta jatkettiin ajoa ja pysähdyttiin Port Hedlandiin. Ihailtiin leirialueella kuun nousua. Kolmena iltana kuukaudessa täyden kuun aikaan näkymä hieno. Tehdaskaupunki, jossa kaivoksia ja merisuolavuori. Sieltä kuusisataa kilometriä viivasuoraa tietä autiomaan halki. Matkalla kuolleita yliajettuja lehmiä, kenguruita ym, muttei oikeastaan mitään elävää. Ei taloja, ei eläimiä, ei muita kulkijoita. Jokunen maantiejuna silloin tällöin. Lopulta tie kulki nouseen veden halki. Myöhemmin selvisi, että parina kuukautena oli ollut cycloneita ja vesi oli katkaissut tien joten se oli avattu vasta meitä varten. Jos se olisi olut suljettu, olisikin ollut miettimistä, miten päästä Darwiniin päin.
Vihdoin saavuttiin Broomeen. Ilmakin viileni. Autiomaassa mittari näytti jatkuvasti yli neljänkymmenen asteen kuumuutta, mutta Broomessa putosi alle 40 asteen. Aamulla käveltiin kaupungille ja hankittiin Riitalle helmikoru, koska ne ovat Broomesta ja kuuluisia koko maailmassa. Meressä käytiin uimassa ja hommattiin puhelimiin Telestran nettiyhteydet. 30 dollaria kuukaudelta.
Road train

Välipala matkalla




Tämä on vielä Kalbarrista




Joillakin paikoilla oli miljoonia kärpäsiä, jotka tunki nenään ja suuhun

Shellblock restauranttimme

Emu käyttää suojatietä


On the road sleep


Kuu nousee



Discoveryt on hyviä alueita


Merisuolatehdas


Vettä cyclonin jäljiltä



Nämä kuvat ovat Broomesta




Helmi helmikaupassa

Pelkkä helmi