sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

12.4. alkaen 15.4. saakka

Meidän kotialueelle iski cycloni ja tällaista jälkeä se teki

Puu oli kaatunut vaunun päälle

Magnetic termites, Riitan takana...

Litchfieldin kävelymaisemaa


Polku kulki aika kivassa maisemassa ja onneksi varjossa


Kauniita kukkia matkan varrelta

Florence Fallsin uimapaikka

Riitta on jossakin tulla keskellä

Uinnin jälkeen

Kävelyillä

Yksi putous, rockhole

Kanjoni, jonka kuva latistaa

Tämä otti vastaan Wangi Fallsissa

Wangin putoukset


Chef is coocing

Litchfield caravan parkissa tauko paikalla


Freedomen uimaallas


Darwinin satamaa, Cullen Bay
12.4. Ajettiin Darwiniin ja mentiin asumaan kaupunkia lähinnä olevalle Discovery Parkille. Otettiin varjoisa paikka pesulan ja vessojen, suihkujen ja dump pointin vierestä. Oltiin kokeeksi yksi yö ja varattiin sama paikka uudelleen parin yön päästä loppuajaksi, kunhan ensin reissamme Litchfieldissä. Bussipysäkki oli ihan lähellä ja käytiin tutustumassa ensisilmäyksellä kaupunkiin. Illalla kokkailtiin illallinen kotona ja aamulla ajettiin Litchfieldiin. Kyseessä on suosittu  luonnonpuisto, joka ei ehkä ole yhtä kuuluisa kuin Kakadu, mutta grey nomadsien sivustoilla sitä on kehuttu paremmaksi. Lonely Planetkin sanoo, että on olemassa sanonta Kaka do not, Litch do.
Puistossa poikkeiltiin erilaisissa paikoissa, siellä oli alue, joka oli täynnä valtavia termiittikekoja, putouksia, jokia, kosteikkoja ym. Meidän piti mennä uimaan Wangi Fallsiin, mutta tähän aikaan vuodesta vettä on niin paljon, että virtaus on vaarallisen kova ja myös krokotiilit kulkevat vastavirtaan putouksen alla olevalle uimapaikalle. Veteen meno oli kielletty. No onneksi oli toinen paikka. Ajettiin Frorence Fallsiin ja käveltiin varjoisaa kivettyä polkua vähän yli kilometri ja saavuttiin ihanaan putouspaikkaan. Vesi putosi vuorilta altaaseen, jossa oli kristallinkirkasta vettä. Käytiin uimassa, ihailtiin putousta ja käveltiin takaisin.

Koska oli ennätyshelle, luovuttiin enemmistä kävelyistä.

Yöksi haluttiin ilmastointi päälle, kun on niin kuumaa, puistossa olevilla campgroundeilla ei ole sähköä, joten ajettiin ulos puistosta noin 60 kilometrin päässä olevalle caravan parkille, jossa oli sähköpaikat ja uima allas.

Aamulla ajettiin takaisin Darwiniin, mutta kun oltiin päivä etuajassa, ei ajettu vielä Discoveryyn, vaan pysähdyttiin Palmerstonin jälkeen Freedom Parkiin, jossa saatiin Premium paikka, joka oli rauhallisella paikalla ja siellä oli kaksi bathroomia neljää vaunupaikkaa kohti eli lähes ensuite.

Huomaa, että loma aika on alkanut. Uima allasalue oli täynnä lapsiperheitä kun illalla käytiin syömässä Bistrossa. Aamulla sitten siirryttiin reippaan kuntolenkin jälkeen kotiin eli Discovery caravan parkiin. Illaksi bussilla kaupunkiin, siellä irkkubaarin jälkeen käveltiin Water Frontiin, joka on alue meren rannalla. Siellä on tehty iso allonmurtajlla erotettu turvallinen uimapaikka, valtavasti shoppeja ja ravintoloita. Syötiin illallinen meksikolaisessa ja sitten taksilla kotiin. Matkaa oli noin 10 kilometriä ja hinta noin 20 euroa, mikä ei ole kovin paha. Bussilippu yhteen suuntaan maksaa 3 aud, mutta bussit arkisin lopettavat yhdeksältä, mutta sunnuntaina lopettivat jo puoli seitsemältä.