maanantai 18. maaliskuuta 2019

St Patricks day in Melbourne 17.3. ja 18.3. Phillip Islandille

Pyhän Patrikin päivää meinattiin viettää Irkkubaarissa, mutta se oli jo iltapäivällä tupaten täynnä ja meteli infernaalinen, joten käveltiin Southbanille ja siellä ensin Sport Baariin katsomaan isolta näytöltä Formula kisoja. Baari oli täynnä väkeä ja lopulta saatiin laulaa rinta rottingilla Maamme laulua. Ainoat, jotka osasivat sanat. Sitten mentiin italialaiseen hienoon ravintolaan syömään mahtava illallinen. Erilaisia pastoja, alkupaloja ja meillä kalaa pääruokana. Niin ja tietysti hyvää Aussiviiniä Melbournen alueelta. Mahtava syntymäpäiväjuhla.


Kotiin palattiin kokeilemalla eka kertaa Uberin taksia. Toimi hyvin ja kuski oli mkava kaveri Pakistanista.

Täällä uutiset ovat edelleen täynnä Uuden Seelannin ampumisjuttua. Käytiin aikanaan Christchuchissa, joka on lieni idyllinen kaupunki. Sekä Australia että Uusi seelanti ovat maailman suvaitsevimpia maita, koska niiden asukkaat ovat kaikki tulleet muualta vasta parin vuosisadan aikana. Sen vuoksi ymmärtää millainen järkytys tällainen brutaali viattomien uusiseelantilaisten, jppa lasten tappaminen oli. Onneksi jopa Fb ja muutkin sotemediat ovat ilmoittaneet kiristävänsä sensuuria ja potkivat ulos kirjoittajat, jotka levittävät vihapuheita.

18.3. aamusta ajettiin Letsgon vuokraamoon lähelle lentokenttää odottamaan Mariaa ja Bertiliä hakemaan autoaan. Yhdessä sitten ajettiin, tosin eri reittejä Phillip Islandille katsomaan Penguine Paradea. Saatiin paikat vierekkäin ihan rannasta ja heti päätettiin jäädä kahdeksi yöksi ja siirrettiin pingviinikatselu seuraavaan iltaan. Pingviinit kun tulevan joka ilta seitsemän aikaan takaisin mereltä ruokkimaan poikasiaan.

19.3. Aamiainen autolla ja sitten lähdetään kävellen kylille. Paikka on Cowes niminen pikkukaupunki Phillip Islandilla muutaman kilometrin päässä siitä pingviiniyhdyskunnasta. Illalla jo nähtiin yksi delfiini uimassa leirin edessä beachilla.
Irkkubaarin edessä

Juhlan tuntua

Bottas voittaa juuri

Synttäri illallinen

Ollaan jo jälkiruoassa

Rantaleiri Cowesforeshore Parkissa




Tähystellään Dolphins



Camp at night