maanantai 11. maaliskuuta 2019

Port Augustasta Adelaideen, Halls Gapiin etc 8.3., 9.3.

Kuvat ovat loppumatkalta


















Aamulla perjantaina 8.3. klo 6.00 aamupala ja lämmitetyssä suihkuhuoneessa pesulla ja sitten matkaan taas, peltomaisemaa, lampaita, snowtown, iso suolajärvi. Adelaidin leirialueet olivat täynnä, long weekend. Parkkeerattiin Gawlerissa, joka oli nätti pikkukylä Käveltiin kylillä ja käytiin drinkillä. Illalla paistettiin lammasta salaatin ja sweet potatoesin kanssa ja katseltiin elouvaa.










9.3. klo 6.30 jugurttiaamiainen ja matkaan, on the road again. Nokka kohti Halls Gapia, joka on Gambiersin luonnonpuistossa. Kauniita maisemia. Kenguruita loikki eikä pitkän viikonlopun vuoksi mahduttu mihinkään alueelle, joten jatkettiin matkaa kohti Cape Otwaytä. Yhden auton maanteitä poikki peltojen. Auringonlaskun aikaan noin klo 19 löydettiin onneksi tankkauspaikka ja sitten leirialue. Paikka oli esteratsastuskilpailupaikka ja saatiin kuin saatiinkin järjestettyä sähköpaikka hevosaitausten vierestä alennuksella. Grillattiin makkaraa. Paikan nimi oli Mortlake.




10.3. upea auringonnousu klo 7. Käveltiin kylän lammikkoa ympäri ja sen jälkeen jatketttiin matkaa Bimbi Parkiin katsomaan Koaloja. Matkalla pysähdyttiin kävelylle Simpsonin historical paikkaan tutustumaan alueen raivaus ja asutushistoriaan. Ajeltiin sitte serpentiinitietä vuorten yli, bongattiin matkalla kenguruita, punaisia papukaijoja. Sitten kymmenen kilsan lenkille rannan kautta lighthouselle. Autolla paistettiin pihvit sienikastikkeella.



11.3. maanantaina saatiin sähköpaikka no 1. Ostettiin puita ja poltettiin campfirea. Käveltiin lintumäelle ja pari kertaa katsomaan Koalaporukkaa tien varren eukalyptuksissa. Paikka rauhoittui, kun pitkn viikonlopun viettäjät lähtivät. Säpä mustavalkoinen koira kävi ensin tervehdyskäynnillä ja ruoka aikaan tuli pitemmäksi aikaa vierailulle. Kanaa ja kukkakaalia , elokuvaa ja nukkumaan.






Näissä kuvissa Koalabongauksia Bimbi parkissa

12.3. Sateinen tuulinen aamu, lämpöä noin 13 astettta. Ajettiin meren rantaa seuraten pitkin Great Ocean Roadia kunnes Lornen kylässä huomattiin kiva leirialue joen rannassa ja pysähdyttiin sinne. Lorne Foreshore alueita on ainakin viisi. Meidän kohdalla Foodland josta ostoksille ja sitten käveltiin kylän keskustaan ja katseltiin rantabaarista surffareita. Tosi kiva paikka ja suunnitelmissa olla pari yötä ennen Melbourneen menoa. Pyykitkin pestiin ennen kävelyä. Pitkästä aikaa saatiin nettiyhteys ainakin hetkeksi, joten ehkä kuviakin saa tähän mukaan.

Lornen historiaa
Siellä koti odottaa