keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Wangarattassa ja kohti Canberraa 5.4.-

 Wangarattassa tehtiin 5.4. pitkä kävely jokivartta pitkin ja illalla käytiin joen toisella puolella olevassa keskustassa syömässä pienessä ravintolassa slowly cooked lamb ribs. Olipa maukasta ja suussa sulavaa.

Wangarattasta lähdettiin sitten ajamaan vuoriston läpi Australian Capital Territoryyn eli pääkaupunki Canberraan. Kaupunki on perustettu ratkaisuna Sydneyn NSW ja Melbournen VIC kiistaan siitä, kummasta tulisi liittovaltion pääkaupunki. Kaupunki suunniteltiin ja rakennettiin keskelle ei mitään. Luonnokaunis alue, joki ja siitä padottu iso tekojärvi. Kaupunki on laaja ja valtavan leveitä kulkuväyliä. Tutustuimme sekä vanhaan että uuteen parlamenttitaloon. Kaupunki itsessään on todella vain hallintokaupunki eikä siellä ole juurikaan nähtävää. Tässä nyt kuitenkin joitakin kuvia sieltäkin.















Jatkettiin sitten matkaa Wangarattasta ja pysähdyttiin pienessä kylässä, ostettiin pari mikrovuokaa hyväntekeväisyyskaupasta, siis käytettyjä, mutta hyödyllisiä, kun voi käyttää vaunun kaasu uunissa ja mikrossa. Sitten yövyttiin joen rannalla olevalla leirialueella, kun oli tulossa kylmä yö eikä haluttukaan mennä palelemaan sähkötttömään Tom Guggin leirille, joka on tuttu bushcamping aika korkealla vuoritossa, joten olisi ollu kylmä. Aggregaatin hankinta kun on vielä vaiheessa. Kiva paikka, kun sai polttaa omia nuotioita. Siinä se ilta kuluikin nuotion ääressä. Välillä piti käydä auttelemassa naapureiyta, kun eivät sytykkeiden puutteessa saaneet nuotiotaan syttymään. Kaksi vanhahkoa naista ja kun saivat sitten nuotionsa kuntoon, toivat puolikkaan pullon punaviiniä, kun halusivat jakaa sen kanssamme.














7.4. ajettiin sitten Canberraan. Uberilla kaupungille, Parlamenttitalojen tutkimista ja yli 20.000 askelta kävelyä, illalla illallinen leirialueen Tavernassa.
Kuvia Canberrasta, leirialueelta ym.















9.4. Vielä päivä Canberrassa, Käveltiin National Botanic Gardensissa ja käytiin Canberran Zoossa. Se oli kuin Irwing perheen Australian Zoo pienemmässä koossa. Päivä oli aurinkoinen ja kaunis. Ensimmäistä kertaa tarkeni syödä illallisen ulkona vaunulla. Kanaillallinen ja sitten nukkumaan ja keräämään voimia ajopäivään.













10.-11.4. Matka jatkui kohti Hunter Valleyn viinimaita. Matkalla pysähdyttiin test alueella järven rannassa, missä ollaan ennenkin poikettu. Suosittu paikka ja ihan täynnä. Juotiin kahvit ja jatkettiin matkaa. Illan suussa tultiin Cessnockiin leirialeelle Ignetia holidays. Uunissa lihapullat ja sitten levolle.
11.4. pestiin pyykkiä, lämpöä oli 29 astetta, joten tarkeni. Petersenin viinitilalle ja ostettiin neljä pulloa hyviä punaviinejä tilalta. Oli yhtä hyvä kuin viimeksikin. Sitten ajettiin lounaalle Irish Pubiin, jossa kerran vietettiin Pyhän Patrikin päivää eli Pekan synttäreitä. Kaupan kautta vaunulle.













12.-13.4. Viinimailla ja kengurutkin bongattiin. Käytiin syömässä kanaillallinen ravintolassa. Siellä ruoka haettiin eri paikasta ja sitten juomat toisesta. Perustunee näihin Aussien kummallisiin alkoholisäännöksiin. Aikainen nukkumaanmeno ja aamulla sateessa liikkeelle. Vauhdissa Riitta näki lauman kenguruita. Tällä reissulla ei ole niitä paljon näkynyt, kun ollaan käytetty nopeampia Highway ja Freeway teitä. Tamworthiin Big4 alueelle iltapäivällä. Kaupunki on Country musiikin mekka. Nähtävyytenä valtava kultainen kitara. Täällä on tulossa Countrymusiikkifestivaalit, viideskymmenes vuosi eli juhlavuosi ja väkeä sen mukaisesti. Infokioskilla suunniteltiin ohjelmaa pääsiäisen ajaksi.
Pekka törmäsi kummalliseen ongelmaan. Auton renkaisiin tarvittaisiin ilmaa, mutta kun on korkealla paineella olevat maastorenkaat, jotka vaativat ilmanpaineeksi 80 PSI, huoltoasemien laitteet antavat maksimissaan 60 PSI. Käytiin yhdessä rengasliikkeessä kyselemässä, mutta nainen kaupassa sanoi, ettei osaa panna painekompressoria päälle. Sovittiin, että mennään uudelleen huomenna.