torstai 6. huhtikuuta 2023

3.4. Coonabarabran ja matka jatkuu Tamworthiin, jossa vietetään pääsiäinen.

 Coonabarabranissa oli nature park noin 40 kilometrin päässä. Ajettiin sinne ja patikoitiin maalaismaisemassa ja sitten vuorelle, ei vaikea, huikeat näkymät. John Oxley, tutkimusmatkailija, joka 1800 luvulla seikkaili halki alueen, näkyy joka paikassa. Eväät syötiin ja sitten lähdettiin ajamaan seuraavaan kohteeseen. Tie oli kuin kynnöspelto. Ei pystynyt ajamaan kuin kahtakymppiä, lopulta tehtiin uukkari ja palattiin vaunulle toista kautta. Olo oli kuin olisi pyörinyt pesukoneessa ja mankelissa pari tuntia....

























Tämä vuori ja alue on vulkaanista aluetta ja vuorimuodostelma on syntynyt aikoinaan tulivuorenpurkauksissa. Osa kuvista on Potterystä eli farmstay ja savipaja.









4.4. ajettiin uuteen nature parkiin. Matkalla lookout, josta tuli yksi kilometri. Sitten mountain walk noi 7 kilometrin lenkki vuoria ylös ja alas, vain viimeiset 700 metriä oli tasaista maata. No oli yksi rankimmista patikonneista, mitä ollaan ikinä tehty. Onneksi oli eväät ja paljon kuntojuomaa mukana. Nähtiin leguaani, käärme ja vuohilauma ja hienoja maisemia.

Paluumatkalla pysähdyttiin kahville ja vaunulla laitettiin possua grillissä ja perunamuusia. Ei muuta jaksanutkaan, kun oltiin ihan puhki.



















5.4. oli lepopäivä. Käveltiin kylälle, jalat oli ihan tönkkönä vuorikiipeilystä, joten huilailtiin, kuunneltiin äänikirjaa ja valmistauduttiin jatkamaan matkaa Tamworthiin. Hyvää pääsiäistä kaikille.
6.4. ajo Tamworthiin ja majoitus Big4 alueelle. Siellä ollaan oltu coronapakomatkalla ja silloin saatiin armosta yöpyä alueen edessä nurmikolla ja saatiin ottaa siihen sähkö, muttei saatu kääyttää alueen vessoja ja suihkuja. Ollaan siellä oltu vuosi sitten pääsiäisenä ja silloin Bachin St Johns Passion lähikaupungissa. Nyt Riitta soitti omistajalle paikkaan, jossa oltiin silloin. Sanoi olleensa Intiassa eikä ole ehtinyt järjestää, mutta lupasi ensi vuonna uusinnan.

Käveltiin kaupungilla, käytiin Woolworthsissa ostoksilla ja käytiin varaamassa pöytä Deco ravintolasta perjantai illaksi.











7.4. pitkäperjantai. Täällä on kaikki, jopa ostarit suljettuna pitkäperjantaina. Onneksi se Deco ravintola on auki. Nyt rankkasade ja raju ukonilma, toivottavasti se menee ohi, kun illalla pitäisi kävellä kaupungille illalliselle.