tiistai 17. huhtikuuta 2018

16.4 alkaen Darwiniss

Cullon Bay, Darwin, NT

Darwinin museon Maritime Gallery


Darwin on kiva pieni suuri kaupunki. Tässä kerron joitakin monista kokemuksistamme täällä. Otimme Hop on hop off kaksikerrosbussiin päivälipun ja kierreltiin mm. Cullom Bayssä katselemassa pienvenesatamaa, sitten mentiin Botanic Gardensiin kävelemään. Valitettavasti monet polut oli suljettu, kun cycloni on kaatanut niin paljon puita. Sitten poikettiin museoon, jossa oli osasto jossa kuvin ja sanoin ja äänin kerrottiin 1974 vuoden Tracy cyclonista joka tuhosi koko kaupungin. Käytiin parissa abotaidegalleriassa ja yhdestä ostettiin taulu thaikotimme laajennukseen. Waterfrontissakin poikettiin ja haettiin infosta esitteitä, suunnitelmissa on pari musiikkitapahtumaa, thai songkran juhlat Waterfrontissa, Territorial Wildlife park, pari risteilyä etc.

Kun aikaisemmin kuljettiin abojen alueilla, olivat ihmiset ihan OK, mutta täällä Darwinissa abot ovat ilmeisen suuri ongelma. Hilluvat juovuksissa keskustassa ja pitävät melkoista älämölöä. Oltiin menossa hakemaan tauluamme ja poikettiin olusille yhteen baariin, jossa abonainen hyökkäili ja heitteli tuhkakuppeja ym roinaa, kunnes poliisit tulivat ja panivat naisen rautoihin. Sitten menimme bussiin kotimatkalle ja sinne pyrki ilman rahaa muutama juovuksissa oleva abomies ja turvamiehet poistivat pihalle. Ovat sen verran uhkaavasti käyttäytyviä, että kierrämme mieluummin kaukaa. Osa on ihan OK, osa kerjää ja osa on häirikköjä. Paikalliset eivät paljonkaan kiinnitä huomiota näihin. Pohjoisterritoriossa ei voi ostaa alkoholia pullokaupoista ilman kuvallista henkilötädistusta eli oluen ostoon tarvitaan passi mukaan. Kaupungilla on alkoholin juominen kielletty puistoissa, joihin nämä abot näyttävät majoittuvan makailemaan puiden alle varjoon.

Muualla Australiassa tätä abo ongelmaa ei paljonkaan ole, kun heitä on harvassa, mutta täällä on suurin aboyhdyskunta koko maassa.

North Territoryssä on kokonaista 250.000 asukasta ja niistä 120.000 asuu Darwinissa ja alue on tosi iso. On vähän erilainen, kuin esimerkiksi Melbournen ympärillä oleva Victoria, joka on vain uudenmaan läänin kokiinen ja siellä on viitisen miljoonaa asukasta. Täällä taitaa olla enemmän krokotiilejä kuin ihmisiä.



Crocodile Woody


Cafe brake in the harbour

Botanic Gardens









Hop on Hop off

Taiteeseen tutustumista










Kiva on ollut nähdä Länsi Australia ja pohjoisterritorio, mutta seuraavaa reissua on jo ajateltu, joka aloitettaisiin Perthistä, mutta ajettaisiin etelärantaa Adelaideen, Melbourneen ja sieltä itärantaa Sydneyn, Canberran, Brisbanen ym kautta Cairnsiin josta edelleen Darwiniin. Etelässä on vielä lämmintä maaliskuussa ja pohjoisessa viileämpää toukokuussa....voisi olla 3 kuukauden reissu....

18.4. Kaupungilla ja tutustuttiin WWII aikaisiin öljytunneleihin. Niitä käytettiin lentokoneiden polttoainevarastoina ja lentokenttiä oli ympäri Darwinia. Japanilaiset pommittivat Darwinia, mutta eivät lopulta yrittäneetkään nousta maihin täällä. Ostettiin kaupungissa uusi reppu, kun vanhasta katkesi hihna lopullisesti. Kierrettiin mm. anglikaanikirkossa, katsastettiin parlamenttitalo ja governement house, waterfront ym ym. Kilometrejä kertyi mittariin kahdeksan eli kävelykiintiö täyteen. Eilen tuli yli kymmenen kilometriä, joten kun ottaa huomioon, että edelleen lömpä on 35 asteen paikkeilla, on aika kovia kävelyjä. Jotenkin meikäläisten tuuria, että Darwin on kuumin paikka koko Australiassa.