perjantai 9. maaliskuuta 2018

Ja matkamme jatkuu taas. Tällä kertaa lennämme Perthiin, jossa matkailuauto odottaa ja sieltä ajamme pitkin länsirannikkoa päätepisteenä olevaan Darwiniin. Olemme varailleet leiripaikkoja mm. Perthistä, pääsiäisviikolle Monkey Miasta ja jatkossa mm Darwinista, johon joudumme lennon muuttumisen vuoksi jäämään muutamaksi päiväksi auton luovutuksen jälkeen ja asumme hienossa hotellissa meren rannalla.



Kotiväki lähtöillallisella

Sightseeing Perthissä

Bussin kattoterassilla

Madame Perthin puistossa

Perthin nähtävyyksiä

Fremantlen kaunista keskustaa

Ansaitulla Fremantlessa, jotta jaksaa kävellä takaisin leirille

Tämä on sitten se uusi koti

Fremantlen rantaa

Fremantlen leirillä

Hemmoteltu Kevin, selkä muihin pingviineihin päin, huutelemassa ihmisille

Penguine Island

Penguine Island walk

Penguine Island walk

Penguine Island walk


9.3.2018

Matkalaukut on jo pakattu ja odotellaan Annin ja Tepin ja Iivon saapumista. He tulevat Amin seuraksi ja kotimiehiksi. Eletään perjantai iltaa ja sunnuntaina tuktukilla kylille ja lentokenttäbussilla Bangkokiin, jossa yö lentokenttähotellissa ja maanantaina vajaan seitsemän tunnin lento Perthiin.

11.3.2018
Tuktukilla asemalle ja bussilla Suvarnabumiin ja sieltä halpaan nuhruiseen lentokenttähotelliin. Illallinen ja nukkumaan. Huomenna aikainen herätys

12.3.'Lento Thai Airwaysilla Bangkokista Perthiin. Siellä hirmu kiireellä taksilla vuokraamoon, että ehdittiin ajoissa hakemaan matkailuautomme. Sillä sitten Discovery Park Big 4 alueelle. Ihmeteltiin hajua auton ympärillä ja syy selvisi aamulla 13.3.. Auton jätevesitankki vuosi maahan. Ajettiin takaisin vuokraamoon ja siellä eivät saaneet autoa enää käyntiin. Auto oli muutenkin tosi huonosti pidetty ja epäsiisti. Onneksi eivät voineet korjata. Maksoivat meille taksin kaupungille ja tehtiin sightseeing kierros Perthissä ja palattiin vuokraamoon, jossa saatiin lopulta toinen aut tilalle. Tosi siisti uusi mersu ja sillä ajettiin takaisin Discoveryyn, jossa laitettiin ruokaa ja nukuttiin ja aamulla lähdettiin kohti fremantlea eli matka pääsi alkamaan. Vuokraamo siis maksoi taksit ja antoi päivän alennusta vuokrasta ja saatiin ihan samanlainen auto, jollainen oli viime vuonnakin.

14.3. Fremantle. Ihana merenrantakaupunki, rakennukset matalia ja kuin villin lännen elokuvasta. Käveltiin noin 20.000 askelta kaupungille, käytiin olusilla, lounaaksi tapasia ja sitten kävely takaisin. Meillä on ns. ensuite paikka eli oma suihku ja vessarakennus auton vieressä. Uunissa kypsyy kanaa aprikoosi ja yrttitäytteellä. Pyykit laundryssä pyörimässä. Huomenna mennään uudelleen kylille ja ylihuomenna lähdetään sitten ajelemaan pohjoista kohti. Aamulla päätettiin lähteä päiväretkelle Penguine Island nimiselle saarelle. Ajettiin Rockhamiin ja sieltä veneellä saarelle. Siellä elää WAn suurin pikkupingviinipopulaatio ja hoitajilla oli kymmenkunta hoidokkia jotka jostakin syystä eivät pärjää luonnossa. Jos ja kun ne paranevat, päästetään ne vapaiksi. Muut olivat, kuten niiden pitäisikin, kovia uimaan altaassa, jossa niitä ruokitaan, mutta yksi, nimeltään Kevin oli erilainen nuori. Se oli löydetty kolmen päivän ikäisenä ja sen uskottiin heittävän henkensä, mutta kaikkien yllätykseksi se selvisi hengissä ja on nyt kolmevuotias nuorukainen. Isokokoinen, mutta kuulemma pilalle hemmoteltu. Hänellä on erikoinen luonne. Hän ei tykkää yhtään uimisesta ja vedestä, ei ole kiinnostunut yhtään lajitovereistaan, vaan ainoastaan ihmisistä. Kun muut pingviinit uivat ja söivät, herra Kevin patsasteli reunalla ja huuteli ihmisille, käsi sitten syömässä ämpäristä. Kun hoitaja pani se uimaan, ui se heti pois ja tuli reunlle katselemaan ihmisiä.