keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Mundubberasta Kilkivaniin ja edelleen Brisbaneen

 3.6. Viimeinen yö Mundubberassa. Kaupoilla käytiin ja iltanuotiolla juteltiin tuttavien kanssa. Pakattiin kamat kasaan ja 4.6. ajettiin Kilkivan Bush Campingiin. Paikka oli hiukan muuttunut, olivat muutaman vuoden aikana rakentaneet mökkejä, leikkipaikan ja pienen uima-altaan. Väkeä oli paljon, mkun joku piti syntymäpäiväjuhlansa. Tätä synttäriporukkaa oli yli neljäkymmentä henkeä, joten vaunujakin oli parikymmentä. Puskabaarissa porukka söi illallisen, joten jouduttiin odottamaan omia ruokiamme melkein tunti. Otettiin ruokamme mukaan ja syötiin vaunulla. Kokaburrat ja papukaijat ympärillä. Paikka on ollut saarroksissa tulvan vuoksi. Nyt oli mennessä pikkuisen vettä tiellä ja kahden yön jälkeen, kun jatkettiin sadeyön jälkeen matkaa, oli tiellä taas kymmenen senttiä vettä. Meillä on autossa korkea maavara ja snorkkeli, joten voisimme ajaa pois vielä, vaikka vettä olisi notkelmassa 40 senttiä tai yli.

Yöt ovat kylmiä ja etelään mennessä kylmenee vielä lisää. Saa nähdä, kuinka tarkenee.

Kilkivanista ajettiin Pacific Highwaytä pitkin Brisbaneen. Siellä googlen mukaan ajettiin keskustan lähellä olevalle leirialueelle ja todettiin, että ainoa kaupungissa oleva alue oli suljettu kokonaan 2021. No sitten puhelimella Riitta alkoi buukkaamaan paikkaa muualta. Gateway Resort vaikutti hyvältä ja mentiin sinne ja varattiin viikko. Pekka rakensi etuteltan. Ajeltiin bussilla kaupunkiin. Ensi kerralla ei ollut lippuja, mutta kuski vinkkasi sisään kyytiin.....Kerran, kun tultiin kaupungista, piti vaihtaa bussia asemalla. Kun sitten kyseltiin, mistä jatkobussi lähtee, kuski sanoi, että alatasolta toiselta puolen asemaa. Pyysi leimaamaan itsemme ulos ja ajoi meidät bussilla vaihtopaikalle, kun hänen vuoronsa päättyi tälle pääteasemalle. Onpa palvelu hyvää.

Brisbanessa käytiin päiväkävelyllä Southbankissa ja seuraavana iltana keskustassa drinkillä ja syömässä ulkona. Siis oikeasti täällä syödään terassilla, vaikka lämpötila illalla oli kymmenen asteen paikkeilla. Onhan ravintoloissa kaasulla tai sähköllä toimivia säteilylämppäreitä, mutta oli aika raikasta. Illalla ei tule busseja, joten tultiin kotiin Uberilla. Ollaan käyty yhdellä klinikalla kyselemässä neljättä rokotetta, mutta ei onnistu ilman Medicare korttia. Unohdetaan koko juttu.

Yöllä lakkasi ilmastointilaitteen lämmitin toimimasta ja haisi palaneelle. Sammutettiin se ja alettiin miettimään uusimista tai korjauttamista, mutta aamulla se taas toimi. Oli ilmeisesti ylikuumentunut. Pitää avata ja puhdistaa, jos vaikka on täynnä pölyä.....

Kuvissa kahvituokio Glendayhissa ja sitten Kilkivanin puskakuvia. Brisbanen kuvat seuraavaan postaukseen.