tiistai 21. kesäkuuta 2022

Ballinassa kolme yötä, 13-16.6. Sitten Port MacQuarie viisi yötä.

 Ballinassa oltiin kolme yötä. Mukava pikkukaupunki ja hyvät kävelymahdollisuudet.
















kuten kuvista näkyy, oli leirialue pitkän aallonmurtajan toisessa päässä. Sitä käveltiin useasti ja kerran käveltiin kaupunkiin saakka. Silloin tulikin yli kymmenen kilometria täyteen ja turvauduttiin uberiin.

Ballinan jälkeen ajettiin rantatietä ja sattumalta jäätiin Port Macquarieen. Varattiin kaksi yötä ja heti majoittumisen jälkeen käytiin buukkaamassa kolme lisää, kun paikka oli aivan mahtava. Alue oli suoraan joen ja meren rannalla. Aallokko täynnä surffareita. Rannassa Coastal walkway, Käytiin sitten jokiristeilyllä sunsetcruisella ja sitten seuraavana päivänä Whalewatching. Nähtiin ihan vierestä monta ryhävalasta, Humpbackwhales ja Delfiinejä, jotka leikkivät veneemme keulassa. Rannassa oli kiva pieni kahvikioski, jossa poikkeiltiin usein. Käytiin tietysti museossa ja leirialueen rantabaarissa.

Tutustuttiin hyvin naapureihimme. Alunperin Irlannista, nykyisin asuvat Melbournessa. Lähtivät koiransa kanssa pohjoiseen. Naapuri ammattilaisena tuli avittamaan Pekkaa televisioantennin asennuksessa, mutta koskaan ei Port Macquariessa saatu telkkaria toimimaan, koska signaali oli niin olematon.


Käytiin heti ekana iltana syömässä kalaravintolassa. Tosi ihanat annokset. Käveltiin yhtenä päivänä tutustumaan Koalasairaalaan, jossa voluntair nainen kertoi kaikista hoidokeista.

























Rantakävelyraitilla oli isoja kiviä aallonmurtajalla. Ne oli kaikki maalattu. Niissä oli muistokirjoituksia, hienoja kuvia ym. Joukossa oli yksi töherrys, jonka tunnisti suomalaiseksi rumista sanoista ja kulmassa olevasta fin merkinnästä. Kyllä tunsimme häpeää typeryyden vuoksi. Jos olisi ollut maalia, olisin maalannut sen päälle jotakin.
















Oli ihan pakko ottaa mukaan kuva vanhan Kleinbussin päälle rakennetusta matkailuautosta, ihan namun näköinen.

Port MacQuariesta ajettiinkin sitten pitempi etappi. Päädyttiin Wollongongiin Sydneyn eteläpuolelle pimeässä. Iso alue ja vähän asiakkaita.