sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Rainbow beach 13., 14 ja 15.4.

Saavuttiin Rainbow beachiin ja siellä olikin kaksi samannimistä holiday parkia ja ltiin tietysti varattu paikka väärästä paikasta. Toinen olisi ollut kylän keskustassa, mutta meidän paikka oli kolmen kilometrin päässä. No, positiivista oli että nuotioita sai polttaa, paikka oli laaja joten naapurit eivät olleet ihan iholla.

Varattiin heti seuraavalle päivälle retki nelivetobussilla Frasierin saarelle. Se on noin 120 kilometrin pituinen saari, jossa ei saa ajaa kuin nelivedolla. Pitkittäin ei ole tietä, vaan autot ajavat beachia pitkin. Paluumatkalla olikin ongelma, kun oli nousuvesi. Jouduimme koukkimaan sisämaassa välillä.

Meidän bussi ajoi satasta pitkin rantaa....Paluumatkalla olikin kiire lautalle ja oli aika pomppimista. Matkalla nähtiin eka kertaa dingo luonnossa. Bussi jätti meidät välillä rannalle ja lennettiin Cessna 206 merkkisellä pikkukoneella saaren yllä. Tosi upee reissu.
leirialueen asukkaita


kartta fraser saaresta


kävelyllä leirialueelta


iltanuotiolla

Kumpanakin iltana poltettiin nuotiota ja katseltiin tähtitaivasta. Tähän sitten kuvakokoelma Fraserilta. Tuo sininen on bussi, jolla ajettiin resortille ja sieltä jatkettiin hiekkapolkuja pitkin maastokuormurilla.












Tässä sitten kuskimme ja dingo ja sen jäljet hiekassa









Dingo on arma, mutta myös vaarallinen eläin. Se elää laumassa kuten susi, mutta tämä rannalla ollut oli itsekseen. Ilmeisesti odottamassa jääkö turisteilta eväitä..... Fraser on maailman suurin hiekkasaari ja ainoa, jossa sademetsä kasvaa pelkällä hieklla, joka on aikoinaan tuhansia vuosia sitten tullut mantereelta ja kasautunut tänne. Nykyisin world heritage listattu alue, mutta aikoinaan sieltä haettiin hiekkaa ja mineraaleja.