sunnuntai 22. toukokuuta 2022

11.5. Caloundrasta kohti pohjoista ja viimein 24.5. sitten käännös etelään tulossa. Tällä kertaa sisämaassa ajellen.

Caloundrasta lähdettiin ajamaan kohti pohjoista. Ajeltiin pikkukylien läpi ja yövyttiin tienvarsilevähdyspaikalla. Vettä tuli kaatamalla yöllä ja ihan vaakasuoraan. Makuuhuoneen erkkerin nurkasta tuli vettä petiin ja lakanat olivat aamulla märkinä. 12.5. jatkettiin matkaa ja tultiin Capricorn Cavesiin, mutta luolat suljettiin juuri kun päästiin sinne. No, yövyttiin läheisellä showgroundilla, kun campground on auki vain koulujen loma-aikoina. Täällä joka kyläss on urheilukenttä tai muu vatsaava, jonka nimi on showground. Paikassa on aina joku carekeeper, joka ohjaa leiriytymään ja kerää pienen maksun. paikoissa on sähköpaikkoja, vesijohdot, suihkut ja vessat ja hinta on halpa. Käveltiin sitten lähellä olevaan pubiin syömään.














 14.-17.5. ajeltiin kaikenlaisten pikkukylien läpi Bruce Highwaytä seuraten ja sitten buukattiin itsemme Cape Hillsboroughiin, jossa ollaan käyty ennenkin. Alue on luonnonsuojelualueella eikä siellä ole puhelin eikä nettisignaalia. Muutenkin täällä on huonot yhteydet, joten blogikin on saanut odottaa täydennystä. Cape Hillsboroughissa oltiin siis kaksi yötä. Aamuvarhaisella auringon noustessa kengurut ja wallabit tulevat beachille ja ihmiset tulevat katselemaan niitä. Täällä varsinkin isot kengurut ovat niin tottuneita ihmisiin, että ne päivällä makailevat ihmisten asuntovaunujen edessä varjossa. Täällä on myös kiva patikointireitti suojellussa sademetsässä. Riittaan iski miljoona sandflyta eli hiekkakärpästä. Ne ovat pikkuruisia kärpäsiä, jotka purevat ja jos on niille herkkä tulee iho täyteen punaisia paukamia. Siispä apteekista histamiinia ja voiteita ja nyt viikon päästä alkavat jo vaalenemaan.

No sitten oli seuraavana maalina Rollingstone. Matka oli pitkä ja pysähdyttiin Ayrissa vaatimattomalle leirialueelle yöksi ja sitten jatkettiin matkaa. Kymmenisen kilometriä ennen Rollingstonea poliisi pysäytti kaiken liikenteen Bruce Highwaylla ja ohjasi meidät beachilla olevalle levähdysalueelle, jonne oli tullut jo kymmeniä asuntovaunuja. Poliisi kertoi meille, että tie tulee olemaan poikki useita tunteja onnettomuuspaikan raivauksen vuoksi. Levähdyspaikalla oli sandflyesiintymä, joten lähdettiin takaisin etelään päin ja pysähdyttiin Bluewaterin kylään leirialueelle. Sieltä seurattiin Brucella olevaa liikennettä, mutta illan aikana ei tullut etelään päin yhtäkään rekkaa, joten nukuttiin rauhassa ja aamulla todettiin, että liikenne oli palautunut normaaliksi. Matkalla sitten nähtiin lehti ja etusivulla oli juttu ympäri menneestä rekasta, jonka kuljettaja oli kuollut onnettomuudessa. Paikka oli siivottu, kun ajettiin sen ohi. Rollingstonessa respassa kertoivat, että alueella on hiekkakärpäsiä, joten jatkettiin välittömästi matkaa






















Sitten ajettiinkin Cairnsiin, koska hiekkakärpästen takia haluttiin jättää rantapaikat väliin. Cairnsissa Ingenia Holidaysin Big4 alueelle eli Coconut holiday Villageen. Valtava alue ja tosi hieno. Otettiin Ensuite paikka eli oma vessa ja suihkurakennus ja hyvä vaunupaikka. Tutustuttiin Cairnsiin tosi hyvin. Ensimmäisenä päivänä kaupungilla, sitten mentiin Scenic Ralilwaysilla ylös vuorille kylään, jonka nimi on Kurranda. Siellä tehtiin ostoksia ja palattiin 7,1 km pituisella köysiradalla. Illalla syötiin pizzat leirialueella. Sitten seuraavana aamuna lähdettiin laivalla Great Barrier Reefille. Siellä mm. lasipihjaveneellä ja semisubmarinella korallien ja kalojen ja merikilpikonnien katselua. Lounas laivalla ja sitten illalla jäätiin kaupungille syömään tacoja ja sitten uberilla kotiin. Yksi päivä levähdetään , käydään kaupassa täydentämässä ruokavarastoa ja laitetaan vaunu matkakuntoon ja sitten aamulla 24.5. aloitetaan sisämaahan tutustuminen. Tänään pitää seurailla säätietoja ja tutkia karttaa. Täällä aamuisin katsellaa telkkaria ja Suomi on joka päivä uutisissa Nato hakemuksen vuoksi. Laivallakin, kun jutusteltiin mm. amerikkalaisen parin, italialaisenparin ja Kanadalaisen tytön kanssa, kaikki olivat hyvin perillä Suomen tilanteesta. Tämä kanadalainen olikin jonkinlainen liikuntatieteen proffa ja oli ollut vähän aikaa sitten mm. Vierumäellä työasioissa.




























Suomen uutiset ovat jääneet vähemmälle seuraamiselle näiden nettiongelmien vuoksi, mutta juuri selvisi, että vaalit voitti Labor puolue ja tuleva PM on Albonesi, kun taas entinen PM Scott Morrison, Liberaalien johtaja, ilmoitti vaalitappion vuoksi eroavansa. Vaalit olivat tiukat ja eka kertaa useita independent ehdokkaitakin meni läpi, joten ns. kaksipuoluejärjestelmä on murenemassa.