tiistai 25. helmikuuta 2020

26.2. vihdoin Melbournessa

Ajettiin rantapaikastamme noin 100 km moottoriteitä ja saavuttiin Melbournen Ashley streetin Discovery parkiin. Heti tietysti piti päästä fiilistelemään Sothbankin rannalle ja katselemaan keskustaa. ja ihailemaan Yarra riveriä. Ilma oli helteinen liki 30 astetta, kunnes kaupungilla tuli rankkasade ja lämpötila putosi viiteentoista asteeseen. Pieni välipala ja bussilla takaisin leirille, jossa paistettiin naudanpihvit ja aikaisin nukkumaan

Lang Lang

Seuraavaksi ajettiin vain alle sata kilometriä pieneen rantapaikkaan, jonka nimi on Lang Lang. Siellä oli halpa offshore bushcamping, jossa sähkö ja vesi. Vaunupaikka suoraan beachilla. Pekka aloitti onkimisen. Muutama tärppi, muttei kaloja, kun oli iso koukku ja rannalla oli vain pikkukaloja.

San Remo, Phillip Islandin edessä.

Orbostista ajettiin 350 km San Remo nimiseen pikkukylään, joka on Phillip Islandille menevän sillan pielessä. Oltiin keskustan Holiday Parkissa kaksi yötä ja käveltiin, katseltiin pelikaanien syöttämistä, jättiläisrauskuja, syötiin appelsiinikakkua kahvilassa ja lounaaksi iso lautanen jonkinlaisia tapas herkkuja. Alueen vieressä oli supermarket ja pullokauppa. Käytiin myös varaamassa hotellihune Markulle ja Annukalle valmiiksi, kun paikat ovat aika täynnä, meidänkään leirialueelta ei saanut vapaita mökkejä. Kylällä oli nätti pieni kirkko, jossa käytiin ja samoin antiikkikauppa ym ym. Kirkosta ostettiin vauvanpeitto Finvan keräykseen. Ihanan helteinen päivä. Ei menty Phillip Islandille, kun ollaan tulossa takaisin viikon päästä alueelle. Vielä joitakin kuvia San Remosta






Ja sitten vielä muutama lisäkuva, kun oli niin kaunis paikka






Cooma, Orbost ja bushfire alueet Gibbslandissa

Coomasta vuoristossa ajettiin Gibbslandin rannikkoalueella läpi laajojen paloalueden. Osittain oli vielä tiesulkuja ja palovartioita jälkisammutustöissä. Orbostiin kun päästiin, tehtiin kävely luontopolulla. Sen jälkeen oli pitkä juttutuokio paikallisen kaverin kanssa pubissa. Käytiin läpi paikallisten elinkeinon kohtaamat vaikeudet ilmastonmuutoksen seurauksena.
Illalliseksi laitettiin lammasta ja vihanneksia. Ja sitten kuvia matkan varreltaSitten lisätään vielä kuvia Coomasta, kun jäivät edellisestä pois. Porkkanakakkua ja pikkusuolaista lounaaksi ihanassa cafessa pitkän kävelyn päätteeksi. Muuten edellisenä iltana käveltiin ostaaan sulakkeita vaunun, kun 12 voltin pistokkeesta ei saatu virtaa. Helppo korjaus.